Skrattfest på Strängnäsrevyns tjuvstart

Skratten var många liksom ovationerna - de som hade kommit över biljetter till premiären av Strängnäsrevyns jubileumsupplaga verkade helnöjda.

1 januari 2016 14:34

Som brukligt är tjuvstartade årets revy med en föreställning den 31 december.
Sent på nyårsaftonens eftermiddag bjöds det på snittar och cider utanför Thomas Arenas teater (det som tidigare kallades för aula).

Strax efter klockan 17 började själva showen.

Det som imponerade mest var sången och musiken.

Roger Anderssons Elvis-tolkning i "The King is back" (In the ghetto) var ett nummer som stod ut lite extra.

Första aktens avslutning - 30 låtar på 4 ackord - föll mig också i smaken. Där tolkades bland andra Linda Bengtzing, Håkan Hellström, Jan Johansen och Lisa Nilsson. Hela den åtta personer starka teatersällskapet deltog i detta potpurri.

En Strängnäsrevy ska förstås handla om det lokala också. Visst fanns det såna inslag också.

Sevab blev till exempel pikat i "till ett högre pris". Den omskrivna vårdcentralskarusellen berördes också liksom tåg som inte anlände i tid.

Beträffande vårdcentralernas vara eller icke vara ingick de i numret som framfördes av Frälsningsarméns musicerande kvartett, "Det nya gardet", som också berörde Facebooks avigsidor och flyktingdebatt.

Under akt två fick vi även avnjuta en udda typ av vinprovning (kursledaren hade fått förhinder) och se en parodi på TV-programmet smartare än en femteklassare.

Det här numret hette "Dummare än en femteklassare" och där tre skolbarn svarade fel på cirka 20 tämligen enkla frågor i rad. Till slut kunde ett av barnen gissa rätt på en 1x2-fråga och tack var det blev utbildningsminister Fridolin utsläppt ur en bur.

Den som gillar ordvitsar, göteborgsk humor, bör ha skrattat gott åt Torsk i fjällen, en av de sista programpunkterna.

Utspökade till två blötdjur ordvitsade Johan Dunér och Roger Andersson friskt om sej, kolja, spättor, stör, maneter - ja, ni hajar säkert vad jag menar.

Svenska för invandrare var ett annat kul nummer. Där agerade den trygga veteranen Anna-Lena Skoog Clazon, som varit med i alla Strängnäsrevyer sedan starten 1986, lärare som skulle undervisa tre elever från andra delar av världen om midsommar. Det ledde till massor av missförstånd - och skrattsalvor från publiken.

Epilogen, avslutningsnumret hette just så, framfördes med en nyskriven text till Måns Zelmerlöws vinnarmelodi från Eurovision 2015, Heroes. Då hade de lokala hjältarna i Strängnäsrevyn svidat om till läder och glitter.

Premiären var utsåld men under vintern ges ytterligare tio tillfällen att stifta bekantskap med dessa glada, och duktiga, amatörer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!