Nattklubbar i Stockholm vill arrangera Project X

Strängnäs kommun ger kalla handen, i stället ser festen Project X ut att hamna i Stockholm.
– De är jätteintresserade och tror att det kan bli nya Summerburst, säger Sinan Al-Sabti.

15 april 2016 18:31

När Fredrik Larsson från Strängnäs skapade ett Facebookevent inför sin födelsedag gjorde han ett misstag – amerikanska komedin där tre vänner ordnar en fest som spårar ur fullständigt.

– Det ballade ur, och sen trodde folk att det skulle vara som i filmen, säger Fredrik Larsson som fick kalla fötter och drog sig ur som arrangör.

Sinan Al-Sabti, en bekant till Fredrik Larsson, har tagit över rollen som administratör för Project X som närmare 9 000 personer har tackat ja till.

– Polisen rekommenderade Fredrik att lägga ner eventet, då stoppade jag honom. Man kan inte svika så många, något ska vi ordna. Jag gillar utmaningar och det här är en jätteutmaning, säger Sinan Al-Sabti som gick på gymnasiet i Strängnäs men som i dag bor i Stockholm.

Tidigare har Sinan Al-Sabti anordnat after work och firmafester för 50-150 deltagare, det han nu har engagerat sig i ser ut att bli långt mycket större. Att Project X ska bli av i Strängnäs ser han dock som uteslutet.

– Kommunen vill inte ha oss där och polisen gjorde klart ganska snabbt att de inte har resurser för att ta hand om 8 000 personer, säger han.

Istället ser det nu ut som att festen flyttas till huvudstaden. Via kontakter och rekommendationer har Sinan Al-Sabti kommit i kontakt med nattklubbar och eventarrangörer i Stockholm.

– Jag har fått några intressanta bud. De är jätteintresserade och tror att det kan bli nya Summerburst. Det blir enklast att ha det i Stockholmsområdet eftersom folk runt om i hela Sverige är intresserade.

De som förväntar sig en kopia av den utflippade festen i filmen, där det bland annat kördes ner en bil i en pool, riskerar dock att bli besvikna. Precis som de personerna med önskemål om en fest i ett övergivet hus eller tom fabrik.

– Det har varit många dumheter i kommentarsfältet, men allt brottsligt går bort. Det här ska vara lagligt och ordentligt. Det är nog mycket tack vare filmen som intresset är så stort, man vill uppleva det som sker i filmen. Men det är filmvärlden, så ser inte verkligheten ut, säger Sinan Al-Sabti.

– Men vi ska ge det en amerikansk filmkänsla ändå, med pool, artister, DJ:s, musik från filmen, ljusrör och röda collegemuggar, säger arrangören.

Om Project X blir av lovar Sinan Al-Sabti att upphovsmannen Fredrik Larsson, som hade tänkt sig en privat tillställning i goda vänners lag hemma i Strängnäs, ska hyllas rejält.

– Jag har sagt till honom att vi ska ge honom en grym födelsedagsfest. Han får gå upp på scenen och ta emot kärleken samtidigt som flera tusen sjunger för honom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Berggren