Välbesökt byggstart i Fårhushagen

På tisdagen drog Bovieran officiellt igång sitt byggprojekt i Strängnäs. Nästa höst blir det inflyttning och bland alla de som samlats för att bevittna det första spadtaget var entusiasmen påtaglig.

21 juni 2016 15:24

Göteborgsföretaget Bovieran, som har nischat sig mot en mer senior kundgrupp, har kommit till Strängnäs. I dagarna börjar byggandet av 48 lägenheter i Fårhushagen. Samtliga är redan sålda och på tisdagen hölls en högtidlig spadtagsceremoni.

– Vi ligger bra i byggfasen och försäljningen av lägenheter har gått snabbt, säger Martin Ledel som är projektledare för Bovieran i Strängnäs.

I oktober 2017 är det planerat med inflyttning i det exotiska byggkomplexet som kommer att ståta med stora glaspartier, boulebana och en jättelik vinterträdgård under glastak.

– Vi föll för hela konceptet. Vi har varit runt och kollat på flera bovieranbyggen och gillar upplägget, säger Gull-Britt och Åke Jonsson.

De är nyblivna pensionärer och ska först sälja villan i Älvsjö innan flyttlasset går till ett mer bekymmersfritt boende i Strängnäs.

– Inget mer klippa gräs och framför allt adjö till snöskottning. Det känns ganska så bra, säger Åke Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa