Olle, 75, får fortsätta köra buss

Busslink gav Olle Wennerberg, 75, sparken på grund av en ålderspolicy. Han anmälde fallet till diskrimineringsombudsmannen och efter fackliga förhandlingar står det klart: Olle får fortsätta att köra buss.

11 juli 2009 08:30

– Det känns ju väldigt bra, det blir precis som jag önskade. Nu prövar man det individuellt och går efter en godkänd läkarundersökning i stället för en generell ålderspolicy, säger Olle Wennerberg och håller glatt upp papperet som bevisar att han är anställd ytterligare ett år, därefter görs en ny läkarundersökning.

Strengnäs Tidning har tidigare berättat om deltidschauffören Olle som sades upp från Busslink i Strängnäs, med motiveringen att företaget har en policy som säger att inga chaufförer får vara äldre än 70 år. En policy som varken Olle eller hans fem kollegor, som också har passerat åldersgränsen, har upplysts om. Medan många som fick beskedet kastade in handduken, beslöt sig Olle för att ta strid. Han skickade in en skrivelse till diskrimineringsombudsmannen (DO), där han beskrev sin situation. Därefter skulle en förhandling mellan Bussarbetsgivarna och hans fack Sveriges Ingenjörer ske. Nu har det avgjorts och det blev alltså ett positivt beslut för Olle.

Inte bara Olle är glad över att få fortsätta jobba, det är även hans chef Paul Lind.

– Personligen tycker jag att det är trevligt, han är en bra person som är frisk och kry.

Läs hela artikeln i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa