Varm julstämning vid historisk sammanslagning

I går eftermiddag kunde Strängnäsbor och andra finsmakare njuta av en historisk musikalisk sammanslagning. Lövsångarna och Strängnäs orkesterförening gjorde nämligen slag i saken och arrangerade gemensam julkonsert.

21 december 2009 07:37

Publiken i Paulinska skolans konsertsal fick inte bara lyssna till knottrande stämningsfull julmusik och sång, utan även lära sig såväl historien bakom Stilla natt anno 1818, som hur många minuter Corellis ”Julkonsert” tar att spela – 6 minuter och tre sekunder.

Historisk konsert
Alla jul- och musikfantaster fick garanterat vad de önskade och lite till då Lövsångarna och orkesterföreningen för första gången i historien sammanstrålade och fixade en härlig varm konsert. Jul, jul, strålande jul, Stilla natt, Tomtarnas vaktparad, Betlehems stjärna var naturligtvis med på repertoaren, men varvade med några lite mer otippade arrangemang som Adrian Jones Final, Koppången skriven av Pererik Moraeus och Leonard Cohens Hallelujah.

Fick kryssa mellan juleljus och paket
Konferencieren Patrik Uhlman tillförde ytterligare en dimension i form av extra spänning varje gång han skulle kliva upp på scenen och presentera en låt, fick lov att kryssa mellan juleljus och paket för att till sist balansera på den minst sagt skrangliga scentrappan.

Den 65 män och kvinnor starka skaran leddes av violinisten och dirigenten Camilla Arvidsson, pianisten och körledaren Magnus Ädel och konsertpianisten Gustaf Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åsa Johansson