Jens Persson drev igenom borgerlig politik

Kommunalrådet Jens Persson (C) fortsatte att driva sin borgerliga linje när det gäller de två motioner om kommunal friskola och privat äldreboende som visat på en spricka i den styrande majoriteten.

3 juni 2010 07:48

Socialdemokraterna, som styr de två nämnder som först tog ställning till de två motionerna, sa nej. När frågorna kom till kommunstyrelsen drev Jens Persson igenom ett ja tillsammans med partiets gamla borgerliga allianspartier. Likadant blev det i kommunfullmäktige förra veckan. Därmed är det bestämt att en kommunal skola ska få testa att bli så kallad kommunal friskola, vilket ger skolan ett större ekonomiskt självstyre. Allt enligt en motion från Mariefredspartiets Dag Bremberg.

Kommunens tjänstemän ska också undersöka intresset för privat drift av ett äldreboende i Stallarholmen. Det enligt en motion underskriven av Moderaterna, Kristdemokraterna, Strängnäspartiet, Miljöpartiet och Mariefredspartiet.

I samma linje beslutade kommunstyrelsen på måndagskvällen att valfrihet inom hemtjänsten ska införas i Strängnäs den 1 juli 2012. Frågan har utretts enligt lagen om valfrihetssystem, LOV. Socialnämnden röstade nej när ärendet togs upp där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa