Strängnäs på väg att bli trea i länet

Allt fler väljer att flytta till Strängnäs som nu är på väg bli Sörmlands tredje största kommun. – Det handlar inte om ekonomi eller politisk stabilitet, säger Jens Persson (C) när vi träffar honom på hans favoritplats vid strandpromenaden.

8 september 2010 06:30

Strängnäs växer. Ännu återstår flera månader av år 2010 men kommunen har redan nått sitt årliga mål på en procents befolkningsökning. I dag har Strängnäs 32 338 invånare. Det är 314 fler än vid årsskiftet, enligt siffror från Statistiska centralbyrån.

– Det betyder jättemycket. Vi är inte längre en liten kommun. Det innebär att vi ligger längre fram både vad gäller infrastrukturssatsningar och landstingsfrågor till exempel, säger kommunalråd Jens Persson (C).

”Det är vackert”
Han tittar ut över strandpromenaden och båtarna i Västerviken. Det här är förklaringen till de positiva siffrorna, tror han.

– När vi frågar nyinflyttade varför de valde att bosätta sig i Strängnäs, svarar nästan alla ”det är så vackert här”. Det handlar inte om ekonomi eller politisk stabilitet, säger kommunalråd Jens Persson (C).

Kommunen har tidigare varit för dålig på att utnyttja sitt läge vid Mälaren, menar han.

– Vi lade fem miljoner i det här projektet och lika mycket på Visholmen. Åsikterna gick isär vid beslutet men jag är övertygad om att det var en bra investering.

– Satsar vi på turismen och att lyfta fram det vackra i Strängnäs, kan det ge en grym uppväxling.

De som väljer att flytta till Strängnäs är i första hand pensionärer och barnfamiljer från Stockholmsområdet. Många väljer att pendla från bostaden i Strängnäs.

Läs mer i onsdagens papperstidning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa