Freddie och Alexander vill ha laglig graffitivägg

Det började med att Alexander Eriksson, 20, åkte fast för klotter för några år sedan. I dag är en han ivrig påhejare för att få till en laglig graffitivägg i Strängnäs. – Man kan utveckla sin talang mycket enklare om det är lagligt, säger kompisen Freddie Landgren, 19.

20 oktober 2010 07:17

Alexander Eriksson står bakom ett medborgarförslag till kommunen där han skriver ”Det skulle finnas en laglig graffitivägg i Strängnäs så man slipper åka till Norrköping till exempel. Det är både yngre och äldre ungdomar som målar ... ”

Han föreslår att man låter sätta upp ett plank på 20 meter, kanske i utkanten av staden. ”Det är en kostnad på cirka 3 000 kronor. Jag tror mycket av klottret skulle försvinna då.”

Än så länge har han inte fått svar från politikerna men frågan är ute på remiss, berättar nämndsekreterare Majken Branting på teknik- och servicekontoret. Tidigast i november får han besked. Hittills har alla remissinstanser som lämnat in svar sagt nej.

Senast frågan togs upp 2004 avslogs den, bland annat för att polisen hade invändningar. Myndigheten befarade att klottret skulle öka i kommunen om en laglig vägg kom upp. Alexander och Freddie tror tvärtom: att klottret skulle minska.

Alexander har fixat ett eget plank som han målar på, sponsrad av Hedins Trä och välsignad av kommunen vars tjänstemän sagt att den får förvaras på en speciell plats i en skogsdunge bara han tar hem den då och då.

Läs mer i onsdagens papperstidning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa