Fastighetsbolag vill inte köpa Folkets hus

Folkets hus föreningen kan inte vänta. Efter beskedet att Strängnäs fastighetsbolag inte är intresserade av att köpa fastigheten har en mäklare kontaktats.

24 november 2010 14:58

- Frågan har varit uppe i bolagsstyrelsen men vi ser ingen bärighet i att äga fastigheten. Kommunen kan ge bolaget i uppdrag att köpa huset och då är läget ett annat, säger Lars Keyser, vd för Strängnäs fastighetsbolag.

Föreningen Åkers Folkets hus har dock inte tid att vänta. En mäklarfirma har kontaktats för att få huset värderat.

Samtidigt deklarerade den politiska fyrklövern i sin nya majoritetsförklaring att Åkers Folkets hus ska bevaras som gemensamt träff- kultur- och aktivitetshus”.

Strängnäs kommunen ska se över behovet av lokaler i Åkers styckebruk. Något uppdrag att utreda frågan har dock inte getts till förvaltningen.

- Vi kan inte handla i panik. I de affärer där det har varit bråttom har det inte alltid blivit så bra kvalitet, säger kommunstyrelsens ordförande Jens Persson (C).

Kommunalråd Tord Tjernström (S) tidigare ordförande i Folkets hus-föreningen, tycker att historien har tagit en tråkig vändning.

- Det känns som att arbetet har stannat av på grund av skriverierna om mig. Det här är inget självändamål för mig men försvinner Folkets hus finns det ingen samlingslokal i Åker längre, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa