Urtegård anar svågerpolitik

- Vi har bestämt att kommunen ska ha så lite externa lokaler som möjligt och så gör Sevab tvärt om. Det är inte okej, säger Margit Urtegård (SP) och misstänker svågerpolitik.

14 januari 2011 06:29

Strängnäspartiets Margit Urtegård är upprörd över att det kommunala bolaget Sevab lämnar sina egna lokaler på Plogstigen 1 och i- stället hyr lokaler av Kilenkrysset på Dammvägen 9, något Strengnäs Tidning kunde berätta i gårdagens tidning.

- För det första: hur kan det vara bättre att hyra än att äga sina lokaler? Inte är det så om jag och min man skulle sälja vårt hus och hyra bostad i- stället.

Att kommunen dessutom beslutat att göra sig av med de lokaler man hyr när man har egna lokaler som står tomma gör Sevabs beslut än mer konstig menar Urtegård. Hon säger också att Sevabs nya lokalerna är marginellt större och inte möjliggör den omorganisation som Sevabs vd Lena Lundberg hävdar är anledningen till flytten.

Enligt Lundberg är lokalerna på Dammvägen 1- 000 kvadratmeter större.

Margit Urtegård menar att hyran av Kilenkryssets lokaler är en del av en svågerpolitik där Kilenkryssets ägare Janne Persson har fördel av att hans brorson Jens Persson (C) är kommunalråd.

Men Jens Persson tillbakavisar kritiken.

- Jag och Janne Persson är två starka personer i Strängnäs kommun, så är det och jag förstår att det snackas om det. Men vi ser helt tiden till att alltid ta rena tag och jag är aldrig med om att ta beslut där jag skulle kunna vara jävig.

Persson säger också att Sevab har kontaktat kommunen för att höra sig för vilka lokaler man har internt.

- Men kommunen har inga sådana lokaler att erbjuda och då måste bolaget lösa det på annat sätt, säger Jens Persson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa