Politiska profiler hoppar av oppositionen

Kristdemokraten Mats Werner ska skriva färdigt en bok om sin bror jazzmusikern Lasse Werner och börja sjunga i kör. Moderaten Anders Jansson hoppas på att fortsätta sitt politiska arbete men i sin nya hemstad Gävle.
De två politiska profilerna lämnar av olika skäl men gemensamt är att de båda betyder ett stort avbräck i sina partier

20 januari 2011 06:30

- Det kommer att ta lång tid för de borgerliga partierna att få tillit till varandra igen. Kanske går att reparera med ny personuppsättning, säger Mats Werner som vet att hans öppet kritiska hållning inte gjort samarbetet lättare.

Anders Jansson är inne på samma linje och anser att ett förnyat borgerliga samarbete måste vara det viktigaste målet för hans parti till nästa val.

- Då få Strängnäs kommunmedborgare större valfrihet inom bland annat äldreomsorgen och minimerar risken för skattehöjningar, säger Anders Jansson som under valrörelsen knackade 1- 000 dörrar i Strängnäs och var en drivande kraft i att partiet för första gången blev kommunens största parti.

En minstroke i januari, som han helt återhämtat sig efter, gjorde att Mats Werner omprioriterade sitt liv. Men bakom beslutet ligger ett hårt politiskt klimat, att han inte fick den ordinarie plats i plan- och byggnämnden för partiet som han trodde han skulle få men också en längtan efter att göra annat.

- När jag sedan uppmanas att vara frånvarande från fullmäktige för att ge ersättaren Catharina St Cyr chans att få erfarenhet förstod jag vad klockan var slagen, säger Mats Werner som också lämnar partiet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kristina Levin