På Visholmen ska kulturen och friluftslivet blomma

Närmare 150 förlag om hur Visholmen ska utvecklas har kommit in till kommunen från Strängnäsborna. - Vi har fått en enormt stor respons, det är fantastiskt kul, berättar Mikael Rojek, tf stadsarkitekt vid Strängnäs kommun.

22 februari 2011 06:30

De flesta förslag handlar om att utveckla Visholmen till en plats för kultur och fritidsliv. Allmän bastu, museum, skejtramp, poolområde och rosenträdgård.

- Det är en väldig bredd i idéerna, berättar Mikael Rojek som just nu väntar in de sista förslagen från skolorna som också tycker till.

Mikael Rojek ska sedan sammanställa alla idéer och presentera dem för politikerna i samtliga nämnder. De ska sedan ta fram en politisk prioritering om vad man vill med Visholmen.

Utvecklingen av Visholmen behöver inte heller betala sig själv längre. I- stället har man bestämt att det viktiga är att ta ett bra och genomarbetat beslut om vad kommunen vill med området.

- Sedan tittar vi på finansieringen och får bestämma om vi gör allt nu eller lite nu, annat om fem år eller 20 år, säger Mikael Rojek.

I maj räknar han med att kunna presentera ett konkret förslag på hur Visholmen kan utvecklas utifrån de politiska prioriteringarna. Då kommer allmänheten återigen bjudas in för att på plats på Visholmen få information om vad som ska hända.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa