Solen sken på Ugglas park där såväl nyfikna som sötsugna samlades för att njuta av försommaren.
Annsofie Axelsson och Jessica Ytterberg från måltidsservice hade kommit för att heja på kollegan Nicolas Laugerat i tävlingen.
– Han är vår favorit men vi har ingen aning om vad han bakat. Det blir väldigt spännande, sa Jessica Ytterberg.
Några av parkens yngre besökare har dragits till chokladbollsverkstaden.
– Min favorittopping är socker, sa Ebba Wallenström som var här med sin syster och mamma Zandra.
Lillasyster Emilia föredrar dock strössel på sina.
– Vanligt strössel, sånt som är i flera färger, sa hon.
Klockan 13 inleddes bakverkstävlingen – dagens huvudnummer.
Medan bakverken provsmakades stod Fatima Lathyrus, Emmeli Asp och Rebecca Lindqvist från Fröken Maräng tätt intill scenen och inväntade resultaten.
– Vi är inte nervösa längre. Vi har gjort vad vi kunnat, så får vi se vad som händer, sa Rebecca Lindqvist.
Efter att juryn noggrant bedömt de åtta bakverk som gått till final stod endast en kvar som vinnare efter en lång övervägningsprocess: Oskar Nyström från Hornuddens trädgård.
Bakverket i sig heter Tynnelsöruta, döpt efter slottet utanför Stallarholmen där kungligheter som Karl IX och biskopar som Kort Rogge vistats.
– Jag ångrar lite att vi stängt vårt café nu, sa Oskar Nyström.
Och hur har han planerat att segern ska firas?
– Med en Tynnelsöruta hemma, såklart!