Bakat med kärlek

Hotel Rogge expanderar genom att ta över Schelins konditori. Det nyöppnade Bageriet har fokuset inställt på färskt matbröd, men serverar även soppor, sallader och godsaker.
– Surdegsbrödet ligger i tiden, säger Carola Skoog, vd för Rogge.

STRÄNGNÄS2009-10-23 06:30

För snart två veckor sedan öppnade Bageriet vid Gyllenhjelmstorget, i Schelins gamla lokaler. Och förvandlingen har gått som över en natt. Väggarna är ommålade, möbler omflyttade och sortimentet utbytt. Inredningen går i svart och vitt och i lokalen sprider sig en doft av nybakat bröd.

En levande plats

– Vi vill att det ska fortsätta att vara en levande plats på torget dit Strängnäsborna kan komma. Bröd ska ätas färskt och man ska kunna köpa en halv limpa om man är ett mindre hushåll. Man kan vara säker på att det är bakat med kärlek, vi jobbar bara med närprodukter utan några konserveringsmedel. Jag tror att man generellt bryr sig mer om vad man stoppar i sig, säger Carola Skoog.

Läs hela artikeln i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om