– Det finns flera tusen personer i kommunen som är muslimer. Flera andra kommuner, som Botkyrka och Täby, har gått ut och sagt till exempel: "Vi önskar er alla som firar eid en eid mubarak". Det är precis som att skriva "glad påsk" eller "god jul", säger Mariefredsbon Bilal Almarzuke.
Han vill dock inte att det ska verka som att han klagar, för det gör han inte. Han vill snarare tipsa kommunen om att det hade blivit väldigt uppskattat bland kommunens muslimska invånare att få en grattisönskan under firandet av en av islams största högtider.
– Det skulle inte kosta någonting att skriva det på kommunens hemsida, till exempel. Det hade varit en positiv sak för kommunen att lyfta upp de muslimer som bor här. Jag tror att det hade hjälpt till att stärka relationen mellan medborgare och kommun, och hade värmt hjärtat hos alla som firar.
Varför tror du att man inte har uppmärksammat eid från kommunens håll?
– De kanske har glömt bort det. Jag har försökt skriva till dem på Messenger, men inte fått något svar än, säger Bilal Almarzuke.
Helst hade han sett att alla fick ledigt från sina arbeten under eid, precis som julafton eller långfredagen.
– Oavsett om man firar eller inte, så att det blir rättvist för alla.
Bilal är själv inte religiös, utan säger att han firar allt. Eid al-fitr kommer han att fira tillsammans med familj och vänner på fredagen med att grilla och äta god mat.
– Jag firar eid, jag firar julafton, jag firar påskafton, jag firar chanukka. Jag firar allt! Jag tycker att det inte spelar någon roll vad det är man firar, det är fantastiskt bara man får sprida kärlek.
Anna Liljehag är kommunikationschef på Strängnäs kommun. Hon säger att det inte var ett medvetet val att inte önska eid mubarak via Facebook eller dylikt i år.
– Vi fick ett meddelande från en invånare som undrade om det, och det hade vi ju absolut kunnat göra. Vi ska titta på om vi ska göra det i fortsättningen. Det kan vara fler högtider som man vill uppmärksamma som vi möjligen kommer att göra framöver, säger hon.
Högtider som berör de nationella minoriteterna, som samernas nationaldag den 6 februari, uppmärksammas enligt de riktlinjer som kommunen satt upp, berättar Anna Liljehag.
Under det senaste året har kommunikationsavdelningen försökt få kommunen att verka mindre myndighetsmässig i sin ton på sociala medier och i stället jobbat med att skapa en relation med sina medborgare.
– Vi vågade oss till och med på ett aprilskämt i år, säger Anna Liljehag.