Bilträff för den yngre generationen

I dag och i morgon hålls den andra upplagan av Bug run wet på Malmbyfältet. Här kommer nya och ombyggda Volkswagenbilar att visas upp.

Strängnäs2016-07-01 05:12

Förra året, som var premiären för träffen, kom 500 personer och 200 bilar visades upp.

– Bilarna är från 1974 och framåt, det var då Volkswagen golf lanserades. Vi brukar säga att det är där entusiastgränsen går, säger Johan Grape som är med och arrangerar evenemanget.

Tidigare har Johan Grape varit med och anordnat träffar för äldre bilar men då han för några år sedan valde att visa upp nyare modeller blev det en succé.

– Det blev väldigt väl mottaget. Framför allt bland de yngre som inte har någon relation till de gamla bilarna, säger han.

Under träffen på Malmbyfältet är publiken mellan 18 och 30 år. Förra året kom det besökare från hela Norden.

– Många tar sig långt för att komma hit, vi startar redan på fredag. Men första dagen är mest för att de ska kunna göra sig bekväma på campingen. Sen på kvällen, klockan 18, kommer vi att cruisa genom Strängnäs, säger Johan Grape.

På lördagen kommer det att vara fler aktiviteter. Då kommer förare att köra en konbana och besökare kan få åka med en racingförare. Utöver detta finns en marknad att handla på. Under dagen kommer även en jury att ranka de finaste bilarna som har kommit till träffen.

– På kvällen kommer vi att börja med en prisutdelning och efter det blir det skumdisco. Festen kommer att hållas utomhus och vi har tagit hit en dj, säger Johan Grape.

Det han önskar just nu är ett fint väder till helgen.

– Ungdomen i dag är ju väldigt väderbaserade. Är det dåligt väder stannar de inomhus. De lite äldre kollar inte på mobilen strax innan, utan har bokat in evenemang som detta flera veckor i förtid. Då hindrar inte lite regn, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om