Den lokala maten Strängnäs är en butik som säljer lättillgänglig och närproducerad mat. Butiken har varit öppen sedan i mars förra året och drivits av ägaren Björn Eriksson tillsammans med hans sambo Lovisa Bjelkefelt.
Nu, lite mer än ett år senare, är Den lokala maten Strängnäs till salu.
– Jag har arbetat inom denna bransch i många år och drivit eget tidigare. Tiden räcker inte till längre, jag har fyra barn hemma. Jag har insett att jag inte kan jobba dygnet runt när jag har småbarn. Jag måste prioritera min familj nu, säger Den lokala matens ägare Björn Eriksson.
Han ser tillbaka på tiden i butiken med glädje.
– Det har varit superkul och lärorikt, ingen av oss har drivit en butik tidigare. Vi har även fått lära känna otroligt mycket härliga människor, både våra kunder och producenter, berättar han.
Att sälja butiken var inte ett lätt beslut för Björn Eriksson. Tankarna om att sälja den lokala maten väcktes redan i slutet av förra året.
– Det är lite som en skilsmässa. Det är något man älskar och har en otroligt stark relation till och nu ska jag plocka bort det ur mitt liv. Det är väldigt tråkigt, säger Björn Eriksson och fortsätter:
– December månad var fantastisk försäljningsmässigt för butiken. Vi gjorde jättebra resultat men det krävde också otroligt mycket jobb. När vi stängde ned butiken i några veckor vid nyår hade vi tid att prata om det i familjen. Då började vi på riktigt tänka om det var värt den tiden som det tar att driva butiken.
Den lokala maten kommer dock inte att stängas ned, den kommer att stå öppen och drivas av Björn Eriksson och hans sambo tills att de hittar rätt personer för att driva butiken vidare.
– Vår ambition är att Den lokala maten ska finnas kvar, vi är stolta över det vi skapat och vi vill även vara kunder i butiken i framtiden. Vi kommer se till att butiken lever vidare och att det är rätt personer som tar över, säger han och fortsätter:
– Det är väldigt viktigt för oss att hitta rätt personer som vill köpa butiken och därför har vi inte bråttom att bli av med den. Vi söker någon som vill lägga ned sin själ i butiken på det sättet som vi har gjort och inte bara någon som vill ha det som en hobbyverksamhet.