– Det var min dröm, och våra önskemål och drömmar måste förverkligas.
Det säger Mayya Larsson som driver kaféet Buddha bowl tillsammans med Peter Norman. Konceptet med växtbaserade rätter utan vitt socker gick inte hem hos Strängnäsborna som ägarna hoppats på. Därför stänger de kaféet.
Duon öppnade under coronapandemin vilket Mayya Larsson tror har påverkat framgången. Många potentiella gäster arbetade hemma under lunchtid och föredrog middagsservering, något kaféet inte erbjuder. Sedan hade smittspridningen av corona en avskräckande effekt på de äldre gästerna, tror hon.
Samtidigt förvånades hon av vilka som utgjorde hennes kundbas. Före öppnandet förväntade hon sig en annan målgrupp.
– Jag förväntade mig att fler unga vegetarianer och personer som bryr sig om miljön skulle komma. Men det var personer över 45 som inte var vegetarianer, men gillar bra mat, som kom.
Trots att hon snart stänger ser hon tillbaka på positiva saker som kommit från att driva ett kafé.
– Jag har testat det och fått väldigt mycket erfarenheter. Jag har kanske inte tjänat så mycket pengar på det, men mycket annat, och det är kanske mer värt ibland, säger hon och syftar på mötet med människor som fått henne att våga satsa på sin passion.
Nu ska hon konsulta människor i livets problem med hjälp av så kallade metaforiska associativa kort. Bland annat genomför hon en workshop på Multeum 12 mars, med relationer i fokus.