Inför den här säsongen fick inga restauranger finnas på Visholmen, däremot har fyra nya platser för foodtrucks skapats.
– Genom att göra de här förändringarna hoppas vi på mer snurr på torghandeln, sa Anders Ekman, stadsmiljö- och fritidschef, till tidningen i december efter att beslutet om det nya upplägget för torghandeln, där foodtrucks ingår, tagits.
Men någon större snurr har det inte blivit. Enligt en undersökning som tidningen gjort har de fyra platserna inte varit särskilt uppbokade. Totalt åtta dagar har det funnits en foodtruck på plats den här säsongen.
Josefine Ericsson är administrativ enhetschef på teknik- och servicekontoret.
Tycker du att det har fallit väl ut?
– Ja, det är en hel del bokningar av torgplatser genom det nya systemet, men inte så många av just foodtrucks.
Vet näringsidkare med foodtrucks om att det här nya systemet finns?
– Det är svårt för oss att veta. När man har en foodtruck är man väl ute och kikar efter var man kan stå. Vi har skapat förutsättningar så om behovet dyker upp har vi ett digitalt bokningssystem, regler och platser med el. Vi vill göra det så smidigt som möjligt.
Har besökarna på Visholmen fått sämre service nu, tycker du?
– Det är tråkigt att det inte är någon som står där. Det hade varit trevligt med en liten glasskiosk eller något annat för dem som besöker Visholmen. Vi har inte fått in några frågor eller klagomål kring platserna så det är svårt att veta om det beror på för dåligt kundunderlag eller vad det kan vara.
Keisha Hakizimana, 14, hänger mycket på Visholmen och saknar just en kiosk eller liknande.
– Jag skulle vilja kunna köpa dricka, glass och sallad här, säger hon.
Mair Uglem, 66, saknar restaurangerna som varit på plats de senaste somrarna, innan upplägget gjordes om.
– Där kunde man köpa sig en toast och kaffe, för att slippa släpa med sig. Som idag, när jag inte har någon dricka med mig, säger hon.
Pizzerian Sot är ett av två foodtruckföretag som har bokat in sig i sommar, och har stått på Visholmen under ett par lördagar.
– Första gången var det toppen, men förra lördagen var det dåligt. Det tar nog lite tid innan folk hittar oss så vi provar några gånger till, säger Lotta Walle, driftansvarig och delägare i Sot.
Lotta Walle tycker att det nya bokningssystemet är jättebra och gör det enkelt för dem att boka strödagar.
– Men fler foodtrucks på platsen vore toppen, det skulle göra platsen mer levande.