Tidningen har tidigare skrivit om foodtrucken Lantlollorna som vid den tiden precis hade sparkat igång idén om en matvagn med extra allt. Nu är tjejtrion bakom idén i full rulle med att sälja frukostmackor varje vardagsmorgon.
– Det känns jättebra att vi äntligen är igång. Det är spännande och samtidigt väldigt kul, säger Magda Andersson.
Vad har ni fått för respons?
– Folk har blivit jätteglada och är tacksamma att det finns någonstans att stanna till för att mätta hungern på morgonen. Vi märker att fler och fler hittar hit. Många saktar in för att kolla in vagnen och trillar nästan ut genom rutan för att morgonen efter stanna till för att köpa frukost.
Magda Andersson är uppe med tuppen för att servera mackor från sex på morgonen. Att det blev just frukost var en självklarhet för henne.
– Jag jobbade i Eskilstuna förut och när jag åkte på morgonen kunde det ibland hända att jag gick upp lite för sent. Då hade det varit bra med en macka längs med vägen. Det finns inget liknande här i närområdet och då ville vi förse folk med det. Många som pendlar till Stockholm eller från Stallarholmen åker den här vägen och vi har lyckats fånga upp många.
Något som är viktigt för Lantlollornas foodtruck är att hålla ned priserna.
– Vi strävar efter det och vill att alla ska ha råd att köpa sig en bra frukost. Att ha låga priser är något vi pratade om från start. Säg att en familj är på marknad med sina fyra barn som alla ska ha något att äta och dricka. Det drar iväg och blir mycket pengar i slutändan.
Visionerna med matvagnen är stora och idén om att utveckla verksamheten finns där. När tidningen möter Magda Andersson är det en riktigt kylig morgon.
– Det är ganska kallt men vi har ett element i vagnen och man får klä på sig.
Förutom frukostmackor går det även att köpa dagens lunch som tillagas av Magda Andersson eller Sofia Danielsson.
– Vi satsar på lunchlådor varje dag, som går bra att köpa redan från sex på morgonen. Det är perfekt om man har glömt lådan hemma eller helt enkelt inte orkat laga mat. Oftast kommer man på sent under kvällen att: "just det, jag ska jobba imorgon" eller att man inte har några idéer på vad man ska laga. Då finns det alltid en rejäl låda här med husmanskost.