De tar över Den lokala maten: "Har vi länge drömt om"

Olle och Katarina Ankarling har länge varit kunder i "Den lokala maten"-butiken. I oktober tar de även över som ägare efter Björn Eriksson. "Det som känns så himla bra är att vi kliver i ett par stövlar och kommer in mitt i steget", säger Katarina.

Olle och Katarina Ankarling har länge varit kunder i Den lokala maten. Snart tar de över hela butiken efter Björn Eriksson (i mitten).

Olle och Katarina Ankarling har länge varit kunder i Den lokala maten. Snart tar de över hela butiken efter Björn Eriksson (i mitten).

Foto: Martin Tolén

Strängnäs2020-09-25 18:37

I mars 2019 öppnade Björn Eriksson tillsammans med sambon Lovisa Bjelkefelt butiken Den lokala maten.

Men sedan i somras har företaget funnits ute till försäljning och nu är det klart att Olle och Katarina Ankarling, från Strängnäs, tar över från och med 19 oktober.

– Något eget i den här riktningen har vi länge drömt om. Men då har det alltid varit att starta från noll och det är en ganska stor tröskel att ta sig över. Nu tar vi över något som redan fungerar, säger Olle Ankarling.

De har länge varit kunder i butiken och när de såg inlägget på sociala medier om att butiken var till salu väcktes deras intresse. Några veckors betänketid och två möten med Björn Eriksson senare var affären klar.

– Vi tar över något vi gillar att handla från och det säger ganska mycket. Vi är känslomänniskor och det kändes rätt i magen, så då bestämde vi oss för att köra, säger Katarina Ankarling.

Butiken behåller samma namn och utseende som tidigare. Och allt från recepten på bearnaisesåsen till presentkort kommer att leva vidare med de nya ägarna.

– Det som känns så himla bra är att vi kliver i ett par stövlar och kommer in mitt i steget. Så det finns något bra att börja från, sedan får vi ta eventuella förändringar i lugn takt. För oss är det viktigt att det blir kontinuitet, säger Katarina Ankarling.

Finns det planer på förändring?

– Vi tror på att varsamt förädla och förändra. Vi kommer att utgå från det vi tycker känns rätt, men samtidigt ska det gå att sälja till kunderna också så att de tycker att det är rätt, säger Olle Ankarling.

– Ett arbetssätt vi vill utveckla är det här med att boka och beställa. Det går inte att ha ett stort lager med skaldjur, färsk fisk eller kött och hoppas att någon köper det. Men kan man beställa enkelt och inte behöva köpa en hel låda tror vi att det är något att utveckla, fortsätter Katarina.

För Björn Eriksson väntar i stället ett jobb som måltidsstrateg inom Eskilstuna kommun (en tjänst han tillträdde redan i augusti).

– Jag har mycket hjärta för butiken och för mig var det viktigt att det blev bra. Och jag kan säga att det fanns tio intressenter, men med Katarina och Olle så kände jag ganska snabbt att: "Om de här är intresserade av butiken, så kommer det att vara rätt efterträdare", säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!