Anees Zaya blir restaurangchef. Han fick tillgång till lokalen i mitten av juli.
– Vi hade hoppats på en tidigare start, men det har varit papper hit och papper dit på grund av semestrar och corona. Men på måndag kommer i varje fall snickarna, säger Anees Zaya, 49-årig Eskilstunabo men tidigare bosatt i Strängnäs.
– Jag har familj och släkt här. Den här krogen ska bli ett företag med familjekänsla, fortsätter Anees Zaya, för närvarande transporttekniker på Mälarsjukhuset.
Framöver ska han vara tjänstledig för att få fart på stället i Strängnäs.
– Vi letar efter en kock, men jag är också beredd att stå i köket i början. I mitt hemland Irak har jag jobbat i restaurang, och pappa var kock i Bagdad. Så grunden finns. Vi siktar på en blandad meny här.
Vilken publik vänder ni er till?
– Alla är välkomna. Alla i Strängnäs plus att vi hoppas på gäster från orterna runt omkring.
Någon lunchservering blir det inte hos Zaya. Däremot tänker man hålla öppet sju kvällar i veckan och erbjuda dans i form av diskotek, mitt i det stora rummet i bottenvåningen, då restriktionerna lättar.
Baren vid entrén på gatuplan blir kvar.
– Vi gör inga större förändringar, men ska delvis bygga och möblera om på nedre botten, säger Anees Zaya.
Lokalen har stått tom i snart ett år.
– Vi skrev kontrakt i somras, berättar Per Löhman på fastighetsägaren Heimstaden.