Mäklare tar över lokalen – Leilas General Store flyttar

Lokalen som Leilas General Store lämnat är perfekt för Fastighetsbyrån, som flyttar in i den gamla industrihangaren vid Eldsund till sommaren. "Otroligt kul", säger Andreas Ersson på mäklarfirman.

Strängnäs 31 oktober 2022 14:06

Till sommaren flyttar såväl Sparbanken Rekarne, som tidningen tidigare rapporterat om, och Fastighetsbyrån från Galleria Präntaren till nya lokaler vid Eldsund.

– Det ska bli otroligt kul! Våra nuvarande lokaler var ett så kallat AA-läge förr, men den tiden är förbi. I dag träffar vi de flesta kunderna på våra visningar eller via banken men framför allt digitalt, säger Andreas Ersson, kontorschef på Fastighetsbyrån i Strängnäs.

Är det självklart att ni och banken huserar i samma lokaler?

– Även om vi är olika företag vill vi ha som ett ekonomiskt varuhus för att kunna hjälpa kunden på bästa sätt. Därför är det naturligt att vi är i samma lokaler, säger Andreas Ersson.

undefined
Andreas Ersson, kontorschef på Fastighetsbyrån med de nya lokalerna i bakgrunden.

Johnny Hammarstedt på HF förvaltning är inte orolig trots att flytten blir ett stort avbräck inkomstmässigt om den stora lokalen skulle bli tom.

– Men vi har en plan för det och håller på att diskutera med ett par intressenter redan, säger Johnny Hammarstedt och berättar att besöksantalet har ökat i gallerian och att det nu är 32 000 personer per vecka, mycket tack vare att matbutiken är en magnet.

Andreas Ersson på Fastighetsbyrån säger att det viktigaste vid deras val av ny lokal var att det ska vara enkelt för kunden att besöka dem och att lokalen är tillgänglig för alla. Banken och mäklarfirman ska dela på hela byggnaden där Leilas General Store har funnits.

– Det är en gammal industrihangar med 6–7 meter i takhöjd och utsikt över vattnet. Där kan vi ha digitala visningar, showrooms för nyproduktion och mycket annat. Sen är arbetsmiljön viktigare än någonsin i dag. Det ska vara kul att gå till jobbet, säger Andreas Ersson som tycker att de har hittat ett perfekt läge för sin nya lokal.

– Nästan halva Strängnäs ska byggas där utåt.

undefined
Leila Lindholms butik och e-handelslager har fått nya lokaler, intill veterinärmottagningen vid Kilenkorset.

Och det är också anledningen till att Leilas General Store har valt att lämna området.

– Vi har en del tunga transporter som levereras till vårt lager och det passar inte in i området som det ska bli, säger Leila Lindholm som är mycket nöjd med deras nya lokaler på Annebergsvägen där den fysiska butiken öppnat denna vecka.

Leilas General Store har nu nyrenoverade lokaler väl anpassade för verksamheten.

– Det här är väldigt mycket bättre för oss eftersom det passerar fler här. Vi har också mer yta och bra lagerutrymme för de drygt 2 000 artiklarna i vår e-handel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa