Elmontörer från Strängnäs fick "minst 300 volt" genom kroppen

Trots att strömmen skulle vara bruten inför en installation fick två montörer anställda vid Energiengagemang i Strängnäs "minst 300 volt" genom kroppen och hamnade på akuten.
– Båda mår bra och har inte fått några skador eller bestående men, säger Emma Tibblin som är företagets kommunikatör.


Två montörer som arbetar vid Energiengagemang i Strängnäs har anmält en incident, där de fått minst 300 volt genom kroppen under en installation, till Arbetsmiljöverket. Genrebild, har ej med den aktuella händelsen att göra.

Två montörer som arbetar vid Energiengagemang i Strängnäs har anmält en incident, där de fått minst 300 volt genom kroppen under en installation, till Arbetsmiljöverket. Genrebild, har ej med den aktuella händelsen att göra.

Foto: Johan Nilsson/TT

Strängnäs2024-10-08 12:12

Två medarbetare anställda hos Energiengagemang i Strängnäs har anmält en allvarlig incident till Arbetsmiljöverket. Under ett installationsarbete som de skulle utföra hos en kund utanför Stockholm den 2 oktober höll det på att gå riktigt illa.

"Vi är två medarbetare som fått stora mängder ström genom kroppen, minst 300 volt men någon sa ännu mer upp till 1 000 volt", skriver montörerna i sin anmälan till Arbetsmiljöverket. 

Montörerna skriver i anmälan att de blivit försäkrade om att ingen ström skulle vara på. De skriver även att allt testats innan och att det skulle vara lugnt. 

"Men ändå slutar vi på akuten eller kunde ha dött". 

"Det är högström vi jobbar med och det är inte första gången någon av oss här hamnar på akuten", skriver de.

undefined
Emma Tibblin är kommunikatör vid Energiengagemang i Strängnäs. Hon berättar att de båda montörerna som fick ström i sig inte fått några skador av incidenten och att händelsen nu utreds både av Energiengagemang och huvudentreprenören för det aktuella projektet.

De båda montörerna utförde ett arbete på ett större projekt med installation av solceller där Energiengagemang var en av flera underentreprenörer, när någonting avvikande skedde, enligt kommunikatören Emma Tibblin. 

Företaget har som rutin att medarbetare alltid ska läkarundersökas vid minsta incident. 

– Båda mår bra och har inte fått några skador eller bestående men, det har heller inte lett till någon sjukfrånvaro, säger Emma Tibblin.

– Sådant här ska absolut inte ske. Vi tar det här på största allvar och det pågår en utredning både internt hos oss och hos huvudentreprenören för att se vad som kan ha brustit så att det aldrig upprepas, säger Emma Tibblin. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!