– Får vi en kanonsommar är det en fantastisk plats att vara på, säger Ulrika Eriksson Whiu som driver mikrobryggeriet tillsammans med sin make Glenn Eriksson Whiu.
Företaget provade på food truck redan i fjol och deltog då på matfestivalen i Mariefred. Tanken var att de skulle ha medverkat där även 2020. Men som tidigare noterats har coronapandemin tvingat flera evenemang att ställa in, bland annat NM i food truck.
– Man får verkligen ta en dag i sänder nu, men vi har i varje fall fått tillstånd för att stå på Visholmen. Jag tror att om läget är oförändrat i sommar kommer food trucks att vara ett trevligt alternativ till vanliga restauranger, säger Ulrika Eriksson Whiu.
Vad kommer ni att satsa på?
– Glass, fika och någonting ätbart.
Något från ert dryckessortiment?
– Ja, vår lättöl. Den är den vi brygger mest av numera.
Kan ni erbjuda stolar och bord vid vagnen?
– Vi kanske kan ordna med några sittplatser, men annars rekommenderar vi kunderna att ta med filt och se det som en picknick. I dessa tider är det viktig att hålla avstånd.
Premiär för Stränge brewing companys food truck sker helgen 26–28 juni. Totalt är åtta veckoslut, med generösa öppettider, är inprickade, det sista i mitten av augusti.
– De står mellan kajen och badplatsen. I och med coronapandemin har kommunfullmäktige fattat beslut om gratis markupplåtelse, säger Anders Ekman, stadsmiljö- och servicechef.