När tidningen anländer till Multeum är det lite mer än en timme kvar innan drop-in vigsel.
På de dryga två timmarna som drop-in:et varit öppet har redan tre par hunnit gifta sig – och ett fjärde står och stampar i dörren.
Ulrika Eriksson Whiu – som till vardags är samhällsvägledare på kommunen men i dag kliver in i rollen som vittnen och vigselsamordnare tillsammans med kollegan Maria Pettersson Norrman – berättar att ett femte par anmält att de kommer innan dagen är slut.
– Eftersom det är första gången är det svårt att veta hur många som kommer, säger hon.
– Jag hade nog varit glad om det kommit två par, fyller Maria Pettersson Norrman i.
Upplägget ser ut som följande: De som ska vigas får komma in och visa legitimation och hindersprövning. Medan de väntar på att Ulrika och Maria ska fylla i de papper som krävs har de möjlighet att fika på specialbakade vigseltårtor (som även finns i mindre storlek, lagom för två personer) innan de kan kliva in i scenrummet, som pyntats i kärlekens tema, för själva ceremonin.
– Själva ceremonin tar ungefär tre minuter, beroende om de vill växla ringar eller göra något särskilt, säger Maria Pettersson Norrman.
Vilka är det då som "passar på" att gifta sig under en drop-in vigsel? Det varierar från par till par, berättar Ulrika Eriksson Whiu.
– Det är lite blandat. Men det är många som varit tillsammans väldigt länge och nu bestämt sig för att ta klivet, säger hon.
Vi får chansen att prata med ett av paren. Tobias Rundström och Angelica Sandberg, snart Rundström, säger att de funderat en längre tid på att ta steget och gifta sig, utan att komma fram till hur formen skulle se ut.
– Då tänkte vi att kunde ta det här tillfället i akt, säger Tobias Rundström.
– Det var kul också att det var på Alla hjärtans dag, fortsätter Angelica Sandberg, varpå hennes nyblivna make skrattar över att det blir lätt att komma ihåg bröllopsdagen framöver.
Hur har dagen sett ut hittills och vad kommer ske härnäst?
– Vi har jobbat fram till klockan 12, så det har varit en vanlig dag på så sätt. Sen blir det middag ute i Strängnäs framåt kvällen, säger Tobias Rundström.
– Det enda som vi förberett sen innan är att få en hindersprövning och fixa ringarna. Middagen ska vi ha med de närmsta, sen ska vi fika med de andra i släkten imorgon, säger Angelica Sandberg.
Är ringarna köpta lokalt?
– Ja, på Guldfynd!
De båda är väldigt nöjda med hur ceremonin blev. "Mysigt", "trevlig" och "lagom" är ord som används. Men varför ville de ha sin bröllopsceremoni i Multeum och inte i, säg, en kyrka?
– Jag är inte troende, så det blir lite så där..., börjar Tobias.
– Och vi är inga större festpersoner heller och ville inte ha något stort bröllop, fortsätter Angelica.