Fredagsfeeling
– Annars brukar högsäsongen starta i samband med skolavslutningen, säger ägaren Helen Abrahamsson.
Hon har jobbat med Strängnäs glasshus, och föregångaren Blå hjorten, sedan starten för 19 år sedan.
I förra veckan höll glasskiosken på Storgatan stängt. Anledningen var att de tre diskarna byttes ut plus att man inväntar en ny maskin för mjukglasstillverkning.
– Den gamla hade skött sig bra i 15 år, säger Helen Abrahamsson då tidningen får en pratstund med henne, sonen Leo Abrahamsson och systerdottern Nellie Askenlöv i Ugglans park.
Totalt jobbar fem personer i Strängnäs glasshus som får sina leveranser från Rättviks glass.
De nya diskarna, som tillverkats i Italien, är energisnålare än föregångarna.
– Det är positivt. Men en varm dag blir det hett här i varje fall, konstaterar Helen Abrahamsson.
Säsongspremiären ägde rum under en stekhet helg i april.
– Vi ska ha öppet sju dagar i veckan, snittiden ligger från 11 till 19, berättar Helen Abrahamsson.
Vilka veckodagar är generellt sett de bästa?
– Lördag–söndag, men vädret spelar förstås stor roll.
Hårdglassortimentet består av ett 50-tal smaker.
– Pistage, choklad, vanilj, hasselnöt och romrussin är populärast, funderar Helen Abrahamsson som backas upp av sonen och systerdottern.
– Vi har en nyhet, som många längtat efter, och det är sockerfri glass, säger Helen Abrahamsson.
Det finns även gott om alternativ för veganer, bland annat sorbet.