En stor anledning till att Strängnäs GK nobbar en affär är den egna ekonomin som blivit mycket bättre under coronaåret 2020.
– Redan i fjol ökade antalet medlemmar med 23 procent, nu är siffran ännu bättre. Jag tror vi hamnar på runt 27 procent. I dagsläget finns det 1 221 medlemmar, säger avgående ordföranden Björn Zetterlund.
I sex år svingade den tidigare företagsledaren klubban innan han vid tisdagens höstmöte, som lockade cirka 50 digitala deltagare, lämnade över till Bengt Johansson.
– Jag tycker nog att jag slutar på topp, säger 70-åringen som erkänner att han kunde ha kastat in handduken tidigare:
– Men det har inte varit lätt att hitta en efterträdare.
Bengt Johansson är 65 år och har tidigare haft fina uppdrag inom Svenska cykelförbundet.
Tack var medlemsuppsvinget kommer klubben att göra ett bra resultat för 2020 även om en låneskuld kvarstår.
– Vi behöver i varje fall inte göra oss av med driving rangen utan kan stå på egna ben. Eftersom pandemin verkar hålla i sig räknar vi med fortsatt högt tryck på vår bana under 2021, säger Björn Zetterlund.
– Eftersom vintern dröjer är det fortfarande bra fart på våra golfare. Dagligen kan man se 15–20 bilar på parkeringen.
Tidigare har tidningen berättat att klubben haft långt gångna planer på att sälja mark ute på själva banan, så att tre hål kunde lämna plats för bostadsbyggande. Även den ambitionen är emellertid skrinlagd.
– Vi kunde inte komma överens med kommunen i den frågan heller, berättar Björn Zetterlund.
Mikael Rojek på samhällsbyggnadskontoret har under årens lopp haft mycket kontakt med SnGK.
– Kommunen erbjöd en viss summa för att dels anlägga en tillfartsväg in på banan för framtida bygge, dels att förvärva hela eller delar av driving rangen. Den marken hade blivit attraktiv när Larslunda växer. Speciellt området närmast gamla E 20.
Även Golfrestaurangens vara eller icke har varit en följetong de senaste åren. Den duo som anställdes i våras för att driva krogen slutade efter bara fyra månader.
– Nu har vi beslutat att Anki Johansson, en av våra medlemmar, ska få ordning på verksamheten. Hon har lång erfarenhet av restaurangbranschen och får bli en slags kökschef, säger Björn Zetterlund.
När är ni redo att öppna den igen?
– Till våren, när säsongen börjar på allvar.