Vissa partier har varit ute i godare tid än andra. Allt är inte spikat till punkt och pricka, men listorna är tillräckligt säkra för att vi ska kunna ta en tjuvtitt.
Luckorna efter toppnamnen Tord Tjernström (S) och Terese Askerstedt (MP) har tätats igen med både nya och gamla namn. Moderaterna har fyllt på med nytt blod, bland annat i form av 20-åriga Linn Henriksson som är ordförande i partiets ungdomsförbund i Strängnäs och Sörmland.
– Det känns bra att få vara med och lära sig någonting nytt, säger hon.
Även Vänsterpartiet satsar på yngre talanger. 25-årige Ibrahim Alkhaffaji står som femtenamn. Även om han inte skulle komma in i kommunfullmäktige om partiet får lika många mandat som i valet 2010, hoppas han kunna bidra med inspiration framför allt till unga.
– Unga är bättre på att formulera vad de själva behöver, till exempel hur skolan ska se ut. Jag tror att många unga är intresserade av politik, men det gäller att väcka gnistan i dem, säger han.
Stefan Jacobsson (SD) meddelar att hans parti inte har haft några problem att fylla listan.
– Förra valet hade vi nog haft svårt att hitta kandidater om vi hade fått fler mandat, men nu har vi massor med namn, säger han.
Strängnäspartiet har fått tillskott av Christer Alvin, som tidigare satt i kommunfullmäktige på Moderaternas mandat.
– Jag kan inte längre ställa mig bakom allt som Moderaterna gör på riksnivå, därför går jag ur partiet. Men jag vill gärna fortsätta att engagera mig lokalt, och Strängnäspartiet är ett roligt parti med många härliga idéer. De är bättre på att samtala över block- och partigränser, det är något som de andra partierna i Strängnäs har blivit sämre på, säger han.
Även om partiernas toppnamn är klara är det långt ifrån säkert vilka partier som kan tänkas samarbeta i en koalition. Trots att den sittande fyrklövern (S, C, MP och FP) säger sig ha samarbetat väl, går vart och ett av partierna till val med ett eget valmanifest.
– Koalitionen har fungerat bra, det tycker jag. Det är ett givande och tagande, vi har lyssnat på varandra. Men vi går in som ett eget parti i valrörelsen. Sedan får vi förhandla efteråt, ju fler procent desto bättre förhandlingsläge, säger Björn Siljeström, ordförande för Miljöpartiet i Strängnäs.