Det kan ju finnas fördomar om att blåljuspersonal skulle fika mycket, vad säger ni om det?
– Det är sällan vi fikar på jobbet, det är om någon har bakat och tagit med sig fika, säger Annalena Wihde.
– Jag är inte så mycket för fika, jag brukar nöja mig med att ta med proteinbars till bilen, säger Harald Lindén.
Ambulansen har en egen kiosk som startats av Erik Sandberg. Där är det dock inte så mycket fikabröd som säljs.
– Men man kan köpa en chokladbit eller något annat gott, säger han.
Vad är det godaste fikat?
– Kvarg med blåbär och hallon, svarar Harald Lindén medan hans kollegor väljer lite mer onyttiga alternativ.
– En nybakt kanelbulle med mjölk, säger Erik Sandberg.
– Ja, en kanelbulle slår nog allt. Morotskaka är också gott, inflikar Annalena Wihde.
Vad är det viktigaste för att en semla ska vara bra?
– Brödet måste vara färskt, säger Harald Lindén och hans kollegor håller med.
– Grädde och mandelmassa ska inte vara ihopblandat och det ska vara mycket mandelmassa, säger Annalena Wihde.
– Ja, det måste vara mycket mandelmassa! Fyllningen är viktig, säger Erik Sandberg.
I dagens test har bröd, fyllning och helhet betygsatts. Maxpoäng är 45. Betyg följer i fallande ordning.
Klassisk semla, Café Prinsen, 35 kr
"Den här ser ut som en klassisk semla! Fluffig grädde." "Bra med bitar i mandelmassan." "Brödet var fluffigt och gott." "Mandelmassan var lite väl söt."
Bäst i test. Bröd och helhet får höga betyg medan fyllningen får lite lägre. Betyg 37 poäng.
Klassisk semla, Coop Solberga, 30 kr
"Grädden var god, fluffig och den kändes inte fet.” "För mycket mandelmassa men den var god för det var bitar i den.” ”Segt och kompakt bröd.” "Jag hade velat ha fluffigare bröd och mindre grädde."
Näst bäst i test. Fyllningen fick höga betyg men brödet var inte lika uppskattat. Betyg 28,5 poäng.
Vegansk semmelsnäcka, Espresso House, 42 kr
"Brödet var bra, det var ganska fluffigt." "Grädden var söt och klistrig." "För lite mandelmassa, knappt någon fyllning och dåligt urgröpt." "Det här är den enda semlan jag inte kommer att äta upp. Jag är besviken, den såg god ut." "Jag tyckte den var bra. Det här är nog den enda semlan jag kommer äta upp."
Åsikterna går isär om den veganska semlan. En gillar den skarpt, två ogillar den. Betyg 19,5 poäng.
Nutellasemla, Café Prinsen, 40 kr
"Ovanligt att äta semlor som inte är klassiska. Man vill ju ha en klassisk semla." "Nutella är gott men nej, man vill ha sin mandelmassa." "Det känns som en sjukt onyttig semla." "Fluffigt bröd."
Nutellakrämen är inte populär och semlan slutar på låga betyg. 15 poäng.
Kanelcremla, Bageri Speceri, 36 kr
"Estetiskt tilltalande." "Den såg godare ut än vad den var." "Brödet var stabbigt och hårt. Om jag vore extremt sötsugen så hade den varit perfekt." "När det är kanel så tappar man semmelkänslan."
Kanelsmaken drar ner betyget, men det är en vacker semla och det ger pluspoäng. Betyg 13 poäng.
Kardemummacremla, Bageri Speceri, 36 kr
"Den smakar nästan ingen mandelmassa." "Semlan är inte urgröpt som den ska vara." "Bullen känns inte färdiggräddad, degen är stabbig och hård." "Fin att titta på."
Brödet får lägsta betyg. Fyllning och helhet är heller inget panelen jublar över. Betyg 7 poäng.
Panelen testade semlorna en måndagseftermiddag. Urvalet baseras på de caféer som hade öppet då.