Här etablerar sig företag som hyr ut förråd

Servistore, som hyr ut förråd, har etablerat sig i Strängnäs vid Kilenvägen. Här har företaget i sin tur tecknat avtal på 15 år med fastighetsägaren Kilenkrysset AB.

Per Heikman Kilenkrysset, Tom Lundqvist Kilenkrysset, Karin Hallèn, Servistore och Ivan Elgstrand, Servistore, i samband med avtalssigneringen. Servistores har etablerat sig vid Kilenvägen i Strängnäs.

Per Heikman Kilenkrysset, Tom Lundqvist Kilenkrysset, Karin Hallèn, Servistore och Ivan Elgstrand, Servistore, i samband med avtalssigneringen. Servistores har etablerat sig vid Kilenvägen i Strängnäs.

Foto: Kilenkrysset, Anna Hübsch

Strängnäs2023-10-08 18:40

Servistore är verksamma inom magasinering och hyr ut förråd till både privat- och företagskunder. Nu har de etablerat sig i en av Kilenkryssets fastigheter.

– De ska hyra av oss i 15 år. Det är inte vanligt med så långa kontrakt men i och med att de investerar i förrådsstommar vill de kunna vara säkra på att finnas där länge. Det passar oss bra, då får vi långa trygga hyresgäster, säger Per Heikman, affärsutvecklare på Kilenkrysset.

Servistore kommer att finnas i samma fastighet som Bernhadssons möbler.

– Det har gjorts en uppfräschning av lokalerna, vi har energisäkrat ventilationssystemet och installerar nu solceller, säger Per Heikman.

Frågan är varför Servistore vill etablera sig i just Strängnäs. 

– Vi vill ha en stark etablering i Mälardalen. Vi finns tidigare i Eskilstuna och Västerås och vi tittar på Enköping. Jag kommer själv från Flen från början så det är extra kul att jobba i området, berättar Ivan Elgstrand, vd på Servistore.

Har ni undersökt efterfrågan på förråd i Strängnäs?

– Nej, men vi har jobbat med magasinering i 20 år och någonstans får man med sig en känsla för hur det fungerar. Vi har insett att det inte bara är i storstäder som det finns ett behov utan även i lite mindre och välmående städer. Jag skulle bli mycket förvånad om det inte fungerar i Strängnäs.

Har intresset för förråd minskat eller ökat under lågkonjunkturen?

– Det har nog ökat. Men globalt i branschen säger man att magasinering inte påverkas av konjunktur men det är olika kunder som nyttjar förråd i olika skeden av en konjunktur. Gemensamt för alla som skaffar förråd är att något i livet förändras. Men betalningsförmågan ser annorlunda ut nu än under högkonjunktur, folk kanske inte betalar i tid, säger Ivan Elgstrand.

Varför, tror du, folk sparar på grejer som de inte använder och betalar för förråd för sakerna?

– Jag tror helt enkelt att vi är samlare för att det är vår natur. Historiskt sett är vi samlare och därför sitter det så djupt hos oss.

Har du själv saker du inte använder som du sparar i förråd?

– Ja, jag bor ganska stort men har ändå två förråd. Där står gamla cyklar, kartonger och tavlor. Det är saker som jag rent rationellt borde se över men jag är nog väldigt normal, berättar Ivan Elgstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!