– Hittills har det gått över förväntan. Jag är lite överväldigad över hur mycket som har hänt, säger Maria Ahlin.
Målet med Snickis var att skapa en plats där kreatörer kunde samlas för att jobba med sina egna företag tillsammans, med fokus på hållbarhet – så hur har det gått egentligen? När tidningen tidigare träffade Maria Ahlin, Lina Östling, Rebecka Kobus och Karolin Frimodig hade de precis fått nycklarna till lokalen.
– Det gav mycket att ha en prova på-dag här där olika företagare fick testa att jobba, säger Rebecka Kobus.
Som det ser ut i dagsläget så är det ytterligare åtta andra egenföretagare som har klippkort till lokalen. Att ha en plats att kunna jobba på ibland utöver sitt hem är det som är det mest populära.
– Vi har även fasta platser som man kan sitta på men de har vi inte riktigt bestämt hur vi ska göra med än, säger Karolin Frimodig.
Tillsammans har de många idéer på hur de vill att platsen ska utformas. Dels har de flera som redan bokat in sig för att ha olika workshops i lokalen. Sen är planen också att i framtiden kunna arrangera olika studiebesök och erbjuda konferenser.
– Vi var lite nervösa innan eftersom vi inte visste gensvaret men nu känns det nu otroligt optimistiskt. Vi är öppna om andra har egna förslag på vad de vill att Snickis ska vara, säger Maria Ahlin.
Vilka är det som jobbar här i dag?
– Vi har en som skriver skräckroman, en väskdesigner och en chefsrekryterare, medan andra jobbar med programmering och marknadsföring. Det är verkligen högt och lågt, säger Lina Östling.
Trots att fokus är på hållbarhet så måste inte alla som vill jobbar här arbeta med det.
– Så snäva kan vi inte vara, kanske i Stockholm men inte i Strängnäs, säger Lina Östling och resten instämmer.
Att alla fyra brinner för hållbarhet är tydligt. Nyligen blev det också klart att de kommer att få stöd från Klimatfond Strängnäs i och med deras arbete att öka medvetenheten kring hållbara val.
– Vi vill såklart hitta samarbetspartners som också tänker hållbart och det är väldigt viktigt för oss, säger Maria Ahlin.
I princip all inredning i lokalen återbrukat förutom skarvsladdarna – där fick de kompromissa.
– Resten är återbruk och det är vad en del av pengarna kommer att gå till från Klimatfond och det är vi jätteglada för, säger Maria Ahlin.
Exakt hur mycket pengar som de kommer att få i stöd via Klimatfond Strängnäs väljer de i nuläget att inte gå in närmare på eftersom det är ett pågående projekt. Men de påpekar att det mesta har de själva investerat i och framförallt vad gäller all den tid det har tagit att hitta alla möbler.
– När man ser resultatet så är det svårt att förstå att det är saker som andra inte längre vill ha, säger Maria Ahlin.
Hur lönsamt är det att driva en sådan här plats?
– Med tanke på den här starten så känns det verkligen bra, vi har bara varit igång en månad och inte ansträngt oss så mycket med marknadsföring heller, säger Karolin Frimodig.
Finns det planer på fler liknade platser i Strängnäs?
– Det finns alltid drömmar men de kan vi inte prata om än, säger Maria Ahlin och skrattar. Alla fyra ser nu fram emot nästa prova på-dag som är den 14 juni.