Shwan Omar är en av två delägare i företaget Car Care som erbjuder bland annat biltvätt, däckhotell och däckskiften. Han var helt oförberedd när ett 30-tal uniformerade poliser, som parkerat flera polisbussar utanför entrén, kom in i bilhallen tillsammans med personal från andra myndigheter på onsdagseftermiddagen.
– Alla blev tvungna att visa legitimation och ingen fick lämna eller komma in i lokalerna medan inspektionen pågick, berättar Shwan Omar när tidningen besöker Car Care på torsdagseftermiddagen.
– Jag blev inte rädd, men jag blev arg, berättar Shwan.
När han i ifrågasatte att det var så många poliser på plats fick han en sträng uppmaning om att lugna sig.
Insatsen pågick i en och en halv timme, och under den tiden var det många kunder som inte fick komma in och hämta eller lämna sina bilar.
Också Shwans fru blev stoppad av polisen från att komma in.
– Hon blev jätterädd när hon såg alla poliser och ville komma in och veta vad som hänt, berättar han Shwan Omar.
Nu är han orolig över vad kunderna och andra Strängnäsbor ska tro.
– Vi har drivit det här företaget sedan 2014 och det har aldrig varit några problem, säger han.
Shwan Omar säger att han inte fått någon information om den omfattande insatsen i efterhand, förutom ett protokoll från Arbetsmiljöverkets inspektion på mejlen.
– Men alla pratar om det som har hänt, och i dag har jag sett att de har varit hos andra företag, säger han.
Att folk pratar om insatserna har Johnny Gustavsson, presstalesperson vid Polisregion Öst, full förståelse för.
Men, han kan inte säga särskilt mycket om aktiviteterna eller hur länge de ska pågår, eftersom det handlar om oanmälda besök hos olika verksamheter.
– Det är planerat arbete och beror inte på att det skett något våldsbrott, säger han.
– Vi kommer att kommunicera resultatet och förklara närmare, men just nu pågår arbetet, säger Johnny Gustavsson som tror att man kommer att gå ut med informationen någon gång i nästa vecka.
Den som samordnar insatsen är Lizette Eriksson vid AKC, Center mot arbetslivskriminalitet.
– Vi har ju det här regeringsuppdraget där vi sitter nio myndigheter (bland annat Skatteverket, Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten, Migrationsverket, Försäkringskassan, Polismyndigheten, Arbetsmiljöverket och Arbetsförmedlingen) under samma tak och bereder ärenden och tips vi får in från andra myndigheter eller allmänheten.
Det kan handla om att människor utnyttjas, usel arbetsmiljö, fusk med skatter och/eller bidrag.
– Vi gör egna insatser men så deltar vi ju också lokalt i polisområden och kommuner, som i det här fallet.
AKC:s regionala kontor ligger i Norrköping och verkar i Sörmland, Östergötland och Jönköping. Vissa myndigheter går ut fysiskt och gör kontroller, som i de aktuella inspektionerna i Strängnäs.
Lizette Eriksson vill inte svara för polisens insats och omfattningen på den hos Car Care i Strängnäs.
– Men det finns många anledningar till att vi jobbar tillsammans med polisen på det här sättet. Och behöver polisen frihetsberöva någon så tappar ju vi de resurserna. Som det är nu får ju vi ändå poliser kvar på plats som kan fortsätta jobba med oss och säkerheten för oss andra myndigheter som är ute. Det kan bli hotfullt, säger Lizette Eriksson.