Kafé i centrum kan även bli bar: "Ställe med potential"

"Jag trivs i branschen, och fortsätter nog tills jag bli pensionär" Sedan ett fåtal dagar driver Gillis Hollmér Café Georges på Trädgårdsgatan. Tanken är att fiket inom kort i stället ska gå under namnet Le bon café.

Gillis Hollmér slog till när han via en kompis fick nys om att ett kafé på Trädgårdsgatan stod tomt. Om planerna går i lås ska stället byta namn och även delvis kunna stöpas om till bar (åtminstone till namnet).

Gillis Hollmér slog till när han via en kompis fick nys om att ett kafé på Trädgårdsgatan stod tomt. Om planerna går i lås ska stället byta namn och även delvis kunna stöpas om till bar (åtminstone till namnet).

Foto: Lars Kilström

Strängnäs2021-04-29 09:36

Lokalen har stått tom i någon månad och för Gills Hollmér var det minst sagt snabba ryck.

– I sex år hade jag jobbat som kock på en restarang i centrala Västerås men blev av med arbetet på grund av corona. Så senaste halvåret hade jag inte haft något att göra när den här möjligheten plötsligt dök upp.

Tack vare en kompis i Strängnäs fick han nämligen vetskap om att Café Georges var ledigt.

undefined
"Jag var arbetslös i drygt ett halvår på grund av corona." Gillis Hollmér jobbade tidigare som kock i Västerås.

– Jag arrenderar fiket av en tidigare ägare men hoppas kunna köpa loss det. Andra planer jag har är att söka tillstånd för öl och vin samt at bygga ut köket. Husmanskost skulle kunna bli aktuellt.

Ännu så länge finns det bland annat pastarätter och smörgåsar på menyn.

– Till att börja med jobbar jag ensam. Men under lunchtid kommer det nog att behövas någon mer här, särskilt om vaccinet ger resultat och folk vågar gå ut i större utsträckning, säger Visbyfödde Gillis Hollmér som har för avsikt att inom kort flytta från Västmanland till Strängnäs.

Café Georges smygöppnade på nytt i lördags, den 24 april.

– Första dagen hade jag 30 gäster. Det var helt okej, säger gotlänningen.

undefined
Gillis Hollmér har satsat på att uppgradera uteserveringen.

Hur är känslan så här i början?

– Nervöst, men jag ser med tillförsikt på framtiden. Stället har potential. Jag tror stenhårt på verksamheten.

Successivt ska lokalen fräschas upp invändigt. På uteserveringen syns redan att någonting hänt.

– Det är bra att den finns då ser folk att vi har öppet, säger Gillis Hollmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!