Särskilt stor är den inte.
Tsuchinshan–Atlas har "bara" en diameter på drygt två kilometer.
Svansen, däremot, är desto längre. Flera tiotusentals kilometer längre.
Kometen upptäcktes i januari 2023 av en grupp kinesiska astronomer och har för oss som bor på det norra halvklotet varit möjlig att se med det nakna ögat sen omkring den 27 september.
Den bästa perioden att se kometen började i helgen som var och sträcker sig fram till den 30 oktober, ungefär.
Petri Matalamaa tog chansen under tisdagskvällen.
– Jag gick upp till Kungstornet på Långberget. De sista trapporna till övervåningen vetter söderut, så kollar man därifrån mot vattentornet och sen lite till vänster om det så kunde man se den på väg snett ner åt höger, säger han.
Petri Matalamaa var uppe vid tornet redan runt klockan 18.30, men då var det fortfarande lite för ljust för att se kometen ordentligt. Först femtio minuter senare upptäckte han och dottern den.
För Petris del blev det hans livs första kometspaning. Att då kunna se den med blotta ögat gjorde händelsen extra kul, berättar han.
– Så fort det börjar skymma så finns det ju möjlighet att se den. Men den är ganska ljussvag, så man kan ana att det är någonting ljusare på himlen, alltså själva svansen. Men det är svårt att se själva kometen som en ljusprick. Den upptäckte vi först när jag siktat rätt med kameran, där den gick att se mycket tydligare.
Planen för Petri är att även på onsdagskvällen ta sig upp till tornet – den här gången med den andra dottern, som inte hade möjlighet att vara med vid förra tillfället. För den som känner sig inspirerad föreslår han att ge sig ut på kometjakt strax efter klockan 19.
– Jag vet inte exakt hur banan ser ut de kommande dagarna, då den troligen hamnar längre och längre bort på himlen. Men mellan klockan 19 och 20. Efter det ligger den nog lite väl långt ner på horisonten.
Skulle du rekommendera den här kvällsaktiviteten till andra?
– Ja, absolut. Herregud, den här chansen får man ju inte så ofta, säger Petri Matalamaa.