Sedan någon vecka märker han av den stiltje och tystnad som coronaviruset förorsakat: "Telefonen ringer nästan aldrig".
– Så här års har vi bara öppet fredag och lördag samt några enstaka kvällar för speciella evenemang, men ändå är det oerhört tufft. Så här kan det inte fortsätta i flera månader, säger Tobias Andersson.
Serveringen håller stängt på fredagen men i gengäld säljer Edsbacka bistro matkassar med färdiglagade middagar under två dagar. Dessa beställs i förväg och beställaren får välja mellan två- och trerätters måltider.
– Vi gör ingen vinst men minskar förlusten.
Lördagens champagnemiddag räknar Tobias Andersson med ska bli av, även om flera sällskap bokat av.
– Hysterin drabbar oss hårt. Men jag försöker leva som vanligt så längre jag känner mig frisk. Jag tränar på gymmet, har besökt frisören, äter lunch ute och kan ta en öl någonstans efter jobbet.
På Dala sushi i Mariefred har man märkt en stor nedgång.
– Den sista veckan har det blivit mycket färre kunder. Omsättningen har gått ned med 50 procent, säger Delegbalbar Davaasuren, som driver restaurangen.
De som köper sushi hos honom tar nu med sig den hem och äter.
– Vid lunchtid brukar det ibland annars vara fullt i restaurangen men nu stannar ingen här och äter.
Hur länge klarar du av att ha det så här?
– Det vet jag inte.
På Pelles burgare på Storgatan i Strängnäs började tappet av restaurangbesökare förra veckan. Trots att fler kunder än tidigare beställer hemkörning eller själva hämtar sin mat, går försäljningen ner.
– Totalt är det 20–25 procent färre kunder. Nu är det lunchtid och i vanliga fall äter de flesta här men nu beställer man och hämtar istället, säger Farahd Kaya, som jobbar på Pelles burgare.
Från restaurangens sida vill man så klart ha kunder men man ser helst att de inte stannar och äter.
– Vi vill helst att folk beställer hem eller hämtar här i den situation som är nu.
Tidningen intervjuade för en vecka sedan personal på restaurangen Alba i Mariefred som då inte hade sett någon nedgång, sedan dess har det ändrats.
– Man märker av att det är färre gäster och att fler vill ha hämtmat. Men det är viktigt att tänka på sina lokala restauranger så att vi finns kvar när det här är över, säger Mariell Segerlund, ägare.