För ett år sedan startade Lotta Risberg det egna företaget Lotta på Tårtmakargatan hemma i köket i Strängnäs.
– Jag bakar på beställning och levererar, förklarar Lotta Risberg som är känd för sina tårtor men bakar alla typer av bageri- och konditoriprodukter både till privatpersoner och företag.
– Går jag själv ut och fikar tar jag nästan alltid en kopp kaffe och en kanelbulle, jag älskar kanelbullar. Men populärast av mina egna bakverk är nog Frötosca, en kladdkaka med toscatäcke.
Lotta Risberg omskolade sig till konditor och bagare 2013 efter att jobbat som säljare. Efter några år på Taxinge slott med deras kakbuffé startade hon eget i april 2018. Men nu, efter ett drygt år, kan hon inte längre utöka verksamheten utan att skaffa sig en riktig ugn och degblandare. Dessutom var det svårjobbat att i ett vanligt kök laga 350 bullar eller alla tårtor som beställdes till studenten.
– Vi kom till en gräns där jag tänkte att jag får lägga ner verksamheten eller byta till en riktig lokal. Jag har tittat på den här lokalen tidigare och tyckt att den var så fin så när den blev ledig kunde jag inte låta bli, säger Lotta Risberg som i början eller mitten av september slår upp portarna för Lotta på Tårtmakargatan på Hospitalsgatan.