– Det är definitivt militärt, ett hundra procent, tror han efter att ha inspekterat den gröna plastlådan och konfererat med kamrater i flera magnetfiskegrupper han är med i.
Paul D'arcy har endast magnetfiskat i Strängnäs två gånger, trots det har han gjort flera fynd.
Vid det första tillfället fick han upp över 150 skarpladdade patroner med kalibern 9 millimeter. När han nyligen var tillbaka på samma plats tog det inte lång tid innan han fick jackpot på nytt.
Ur vattnet drog han upp en låda med fem slagtändare och två rullar snubbeltråd. Därtill fiskade han även upp ytterligare 100 gevärpatroner.
– Jag var här för att besöka min svärmor, och när hon skulle till tandläkaren passade jag på att magnetfiska lite, och se vad jag fick upp. Jösses! Det är galet.
Omonterade utgör de ingen fara, säger han, men potentiellt kan de innehålla krut. Skulle anordningen monteras kan den då göra skada. Därför vill D'arcy nu uppmana Strängnäs kommun att undersöka vad mer som kan gömma sig under ytan.
– Jag tror att någon behöver dyka där, jag kände hur min magnet fick kontakt med massa saker jag inte kunde få upp. Det kan vara en hel arsenal där nere, säger han.
Anders Ekman på stadsmiljöenheten i Strängnäs kommun känner inte till fyndet. Han menar dock att det i första hand är en polisiär fråga.
– Skulle det vara så att man upptäcker något och polisen bedömer att det är fara då blir vi ju varse genom dem. Vi har inte kunskaperna eller resurserna att ta hand om det.
– Vi håller ju på med en stor sanering ute på militärområdet, men det har aldrig varit någon som pratat om att vi ska kolla sjöbotten också. Det är ett ganska digert arbete om man skulle göra det.
Fynden har Paul "Magnet man" D'arcy nu lämnat in till polisen. Det bekräftas även av polisens presstalesperson Thomas Agnevik.
– Vi hämtade upp det och har det nu i ett förråd där det kan förvaras säkert fram tills att det ska förstöras.
– Det här är ju ett rutinärende för oss, det händer ibland att folk ringer in och meddelar att de hittat sprängämnen eller något liknande, fortsätter Thomas Agnevik.
Ofta handlar det om sprängämnen som har glömts bort eller lämnats kvar i gamla förråd eller källare. Men på senare tid har allt fler rapporterade fynd gjorts under vattnet, upplever han.
– Det här med magnetfiske har ju gjort att det kommer upp saker som annars kanske inte skulle hittas.