Mariagårdens mat är topp tio i Sverige

I tisdags delades priserna ut i White guide seniors gastronomiska tävling. För andra året i rad placerar sig Mariagårdens äldreboende bland de tio bästa.

Strängnäs2016-09-14 12:46

– Vi är så glada att få vara med om detta igen. För andra året i rad har vi på Mariagården och Strängnäs kommun placerat oss bland landets tio bästa äldreboenden. Nu är vi verkligen taggade att jobba vidare och förfina våra äldres matupplevelser än mer, säger Mona Larsson som är enhetschef på Mariagården.

White guide bedömer inte bara maten. Där räknas också miljön, variation och service.

– Vi ser varje dag hur viktigt det är med måltiden och med det menar vi både maten och allt som hör till, säger hon.

Under tisdagen var det prisutdelning i Malmö. Då samlades alla nominerade för en dag fylld av föreläsningar och prisutdelningar.

– Det var jätteroligt. Fin möjlighet att få träffa personer som brinner för samma frågor som vi gör, säger Karin Lundell som är måltidschef i Strängnäs som var på plats under prisutdelningen.

Förra året kom Mariagården på en tiondeplats. Äldreboendet klättrade alltså två placeringar i årets guide.

– Vi är jättenöjda, men det här är bara början. Vi tittar igenom motiveringen och omdömet för att se vad vi kan utveckla, säger hon.

I omdömet lyfter White guide fram att Mariagården är dålig på att kommunicera om sin verksamhet på kommunens hemsida. Trots att det noterades förra året. Däremot står det att de som testade måltiden blev lyriska när de fick smaka på maten.

Vad kan ni göra för att klättra högre på listan?

– Allt kan bli bättre. Bland annat måste börja berätta mer om vår verksamhet, komma ut i sociala medier. Vi vet vad vi behöver göra, nu är det bara att omvandla det till handling, säger måltidschefen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om