Mariagårdens meny kan bli landets bästa

Fisken fick juryn på fall och den positiva stämningen resulterade i en White guide junior-nominering. På äldreboendet Mariagården i Strängnäs är mat och servering i fokus.

Mariagården JS1.jpg

Mariagården JS1.jpg

Foto:

Strängnäs2015-07-07 17:03

– Jag älskar fisk och är för det mesta väldigt nöjd med maten här. Annars är jag rätt kinkig när det kommer till mat.

Barbro Öhman bor på äldreboendet Mariagården i Strängnäs. Där är kosten en viktig del av verksamheten och när maten serveras är personalen noga med ge matgästerna ett bra bemötande.

– Vi vill att upplevelsen ska vara som på en fin restaurang, säger Mona Larsson som är enhetschef på Mariagården.

Personalen är noga med att skilja på helg och vardag. Vid helger och andra högtidliga evenemang som nationaldagen eller nobeldagen används extra fint porslin och bestick.

– Vi har också fredagsmys. De boende brukar samlas när det är något speciellt på tv och då serveras det bland annat ostbågar och cider, säger Lina Kjellberg som är undersköterska på Mariagården.

– Ni fångar guldkanten och det uppskattar jag, säger Barbro Öhman.

Siv Eriksson som också arbetar på Mariagården berättar att personalen har blivit inspirerade att utveckla sitt serveringsarbete. Till hösten kommer mer finporslin att beställas in och om det blir en vinst i tävlingen väntar ytterligare ett högtidstillfälle.

– Då blir det champagne, säger hon glatt och får medhåll kring bordet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!