När tidningen följer Martin Ljungberg genom korridorerna på flyktingboendet Mälarblick stannar barn och hejar på honom och kramar honom hela tiden.
– Det är en värme som inte bara gäller mig utan alla faddrar, berättar han.
Tidningen har tidigare skrivit om hur Martin Ljungberg och hans sambo Sofia van Elmpt skaffade odlingslådor till Mälarblick för att de ukrainare som bor där ska få sysselsättning. Paret kom i kontakt med ukrainare på Mälarblick genom att de själva hade en flyktingfamilj som bodde hos dem som sedan flyttade till Mälarblick.
– Vi blev som ett nav. Folk kom till oss och ville ha hjälp, säger Martin Ljungberg.
Nu har paret gått vidare med integrationsarbetet. De har skaffat svenska fadderfamiljer till 25 ukrainska familjer.
– Vi drog igång fadderskapet. Det blir som en slags bro över till det svenska samhället. Människorna från Ukraina är trygga här på Mälarblick men när de kommer ut kan de inte språket och vårt kodsystem. Här får man en vän man kan träffa utanför och få stöd och hjälp av. Vi har också fått ut en del människor i arbetslivet, säger Martin Ljungberg.
– Jag har fått hjälp av min fadderfamilj med kontakt med Migrationsverket, att skaffa tvättmedel och så har de hjälpt mig när min telefon gick sönder, berättar Lubov Halish, som bor med fyra barn i ett rum på Mälarblick. Maken och äldsta dottern, som är vuxen, är kvar i Ukraina.
Martin Ljungberg och hans sambo är faddrar till fyra familjer, varav den ena är Nastya Polischuk med familj som först bodde hemma hos familjen Ljungberg van Elmpt. När Nastya Polischuk kom till Sverige var hon höggravid. För några dagar sedan föddes hennes dotter Diana. Sofia van Elmpt var med vid förlossningen och Martin Ljungberg blir flickans gudfar.
– Det föds något ur det här fadderskapet. Man väver starka band till människor som man normalt inte skulle träffa. Jag har fått vänner för livet, säger Martin Ljungberg.
Nu vill han uppmana andra att också bli faddrar.
– Jag hoppas att andra bygger upp liknande system eller hör av sig till oss. Vi känner att det här är det bästa som vi någonsin har gjort, att finnas som stöd. Vi försöker vara här så ofta vi kan och har verkligen fått en extra familj på 200 personer.