Sedan 2019 driver han Grekisk taverna. Bredvid sig har restaurangen flera mindre, rödmålade bodar med olika aktörer. Samtliga har haft en något kortare säsong än själva tavernan.
Nu har Simon Varlis kusin Johan Varli och några andra personer tagit över driften av tre av dessa bodar, i ett nytt bolag.
– De ska hänga ihop och satsningen görs på ett italienskt tema, snyggt och enhetligt ska det dessutom vara, berättar Simon Varli.
Bodarna ska fortsatt vara fristående, men rymmas under samma italienska paraply. I en bod ska mat serveras, i nästa italiensk glass och den tredje blir en slags bar.
– Jag ser inte att andra verksamheter konkurreras ut. Detta är nytt för Strängnäs och ett bra komplement, säger Simon Varli.
– Ju mer vi satsar, desto bättre blir utbudet i hamnen, säger Simon Varli som räknar med att nyetableringen kan ge 10–15 arbetstillfällen.
När kan bodarna öppna?
– I mitten av april, hoppas jag.
Pergolan innebär att verksamheten inte blir lika känslig för väder som tidigare.
– Det ska gå att sitta under det skjutbara taket även vid duggregn, samtidigt vill vi att solen inte ska skymmas vid fint väder, påpekar Anders Ekman, stadsmiljö- och servicechef vid Strängnäs kommun.
– Beträffande trädäcket finns möjligheten att Edin Habibija som sedan många år arrenderar de två bodarna närmast Mälaren vill förlänga det, tillägger han.
För trädäcket och det skjutbara taket krävdes inget bygglov.
– Det kommer att se snyggt och prydligt ut. De verksamheter som finns och funnits kring torget har bidragit till att hålla fylla och droger borta, berömmer Anders Ekman som var med när arrendeavtalet undertecknades i kommunhuset.
Säsongen är dock begränsad eftersom serveringstillstånd endast medges för fyra månader.
– Dessutom måste vattnet sättas på och stängas av, säger Anders Ekman.
– April är en kritisk månad. Likadant i Mariefred, där aktörerna kring strandpromenaden är ivriga med att öppna tidigt på våren.
Grekisk taverna och de tre närmaste serveringsbodarna ska alltså inte blandas ihop.
– Det är inte klart vad det nya stället med italiensk touche ska heta. Det finns några namn som vi funderar på, säger Simon Varli.
Varför inte utlysa en namntävling på sociala medier?
– Det skulle man absolut kunna göra!
Som tidningen tidigare skrivit tjuvstartar utesäsongen med afterski på Grekisk taverna 24 februari.