"Hoppas du får kortslutning på balkongen" och "hade du varit min granne skulle jag skjuta sönder tomten".
Nyligen träffade vi Strängnäsbon Mikael Bellon som berättade om att han fick hat i sociala medier efter att ha julpyntat på balkongen lite tidigare än de flesta.
Kort därefter kontaktade även TV4 Nyheterna och P4 Extra honom.
– Roligt att det blev en grej av det.
Mikael Bellon berättar att majoriteten av kommentarerna varit positiva.
– TV4 och P4 publicerade i sina sociala medier men där är det noll hat. Alla är positiva och tycker att det är roligt att jag julpyntat. Det är egentligen bara i Strängnäs som jag får negativa kommentarer.
Vad tänker du om det?
– Jag vet inte riktigt vad det beror på, men vissa kanske är avundsjuka. De som är negativa är mest kränkta å andras vägnar och skriver att mina grannar borde störa sig på det här. Men de stör sig inte utan tycker mest att det är roligt.
Några av kommentarerna menar att man kan få epilepsi av belysningen, vad tänker du om det?
– Det är flera meter bort från gatan och på andra våningen, så man måste inte titta på det om man inte vill. Det är mest de som bor nära (jag och grannarna) som påverkas.
Har lusten för julpynt minskat något i och med allt detta?
– Inte alls. Man blir bara mer motiverad av att pynta ännu tidigare nästa år.
Vad gäller de starka åsikterna kring julpyntet är det bland kommentarsfälten i sociala medier som de tar sig uttryck.
Men hur kommer det sig egentligen att vi gärna skriver saker till varandra i sociala medier, men sällan skulle säga samma sak till någon i verkligheten?
Enligt psykologen och författaren Liria Ortiz försvinner en del av empatin för andra när vi inte ser personen fysiskt framför oss.
– Man inte behöver stå för det man skriver. På bara några minuter kan man skriva något medan man sitter hemma eller på tåget.
Liria Ortiz berättar att det finns ett fenomen som gör att det är vanligare att fler fortsätter att skriva något negativt om någon annan väl har startat.
– Det kan verkligen vara allt möjlig som folk irriterar sig på. Många gånger har personer som kommenterat inte ens läst texten från början.
En förklaring till att kommentarer i sociala medier blir allt hårdare och hårdare är för att gränsen över vad som är tillåtet ständigt flyttas fram.
– Det kan också vara att man känner en sorts samhörighet med gruppen. Vissa beteenden accepteras och belönas. Det kan man ibland se med ungdomar när någon med en informell ledarroll skriver något så följer andra efter.
Hur kommer det sig ens att man väljer att skriva negativa kommentarer?
– Många har ett behov av att avreagera sig. Om du skriver en elak kommentar, ditt liv kommer inte att förändras, men för stunden kan det kännas som en lättnad för många. Men en person som trivs med livet har sällan tid för sånt.
Mycket handlar också om en känsla av makt förklarar Liria Ortiz och att försöka påverka hur någon annan mår.
– Alla har en elak sida. Våld föder våld brukar man säga, men det krävs att man reflekterar över vad man gjort för att det ska få ett stopp. Annars finns en risk att det bara fortsätter om man inte lär sig att hantera sina känslor.
Men efter ett tag så brukar de i kommentarsfälten oftast finnas någon som sätter ner foten.
– Det brukar finnas någon som tar avstånd, även fast man inte ens känner varandra på Facebook eller Instagram.