Det har gÄtt flera Är sedan Indian house pÄ Storgatan i centrala StrÀngnÀs stÀngde. Sedan dess har utbudet av indisk mat i stiftsstaden varit lika med noll.
Fram tills nu.
Tidningen besökte nyöppnade Wheat and meat pÄ AnnebergsvÀgen vid rondellen KilenvÀgen/LarmvÀgen/MariefredsvÀgen, strax innan restaurangen skulle ha sin invigning pÄ mÄndagen. Trots att lunchbuffén inte officiellt öppnat Àn hade gÀsterna redan börjat slÄ sig ner vid borden och hÀlsa pÄ och gratulera restaurangens Àgare Amoon Khan pÄ vÀgen in.
Han har tidigare jobbat ett antal Är inom restaurangbranschen, mer specifikt som bitrÀdande restaurangchef pÄ McDonalds, efter gymnasiet. NÀrmast i tid i karriÀrslivet har varit som Àgare av en limousinfirma. Men passionen har alltid legat i matlagningen.
â MĂ„let efter gymnasiet var att starta en egen restaurang sĂ„ smĂ„ningom, men det har tagit tid.
Hur kÀnns det nÀr den Àntligen Àr pÄ plats?
â Det kĂ€nns bra. Vi Ă€r taggade och hoppas att StrĂ€ngnĂ€sborna gillar indisk mat.
Vad har ni fÄtt för respons nÀr ni annonserat ut att ni ska öppna?
â Det Ă€r flera som sagt att de tycker att det Ă€r kul att nĂ„gon ska öppna indiskt.
Har det kÀnts som att folk har saknat det?
â Ja, jag tycker det. Jag kĂ€nner grannen hĂ€r pĂ„ andra sidan vĂ€gen, Father's house. NĂ€r vi höll pĂ„ att starta var det flera som kom förbi dĂ€rifrĂ„n och sa att det var pĂ„ tiden att det öppnade nĂ„got indiskt.
SjÀlv blev han lite förvÄnad nÀr han fick höra att det inte fanns en enda indisk restaurang i hela kommunen.
â Men det gjorde mig ocksĂ„ Ă€nnu mer taggad!
Amoon Khan kommer att vara den som de facto driver restaurangen och ordnar med maten. BÄde fru och övriga familjemedlemmar kommer dock att hjÀlpa till pÄ olika sÀtt.
Restaurangen kommer att hÄlla öppet under lunch timmarna mÄndag till lördag initialt. Senare Àr det tÀnkt att Àven vara kvÀllsöppet.
Fokus kommer att ligga pÄ det indiska köket, med inslag frÄn det pakistanska. Amoon Khan berÀttar att det Àr frÀmst kryddorna som skiljer sig Ät mellan de tvÄ grannlÀndernas rÀtter.
â Det som skiljer Ă€r pĂ„ vilket sĂ€tt man anvĂ€nder kryddorna. Köttet ocksĂ„, medan grönsakerna Ă€r nĂ€stan samma. Men vi kommer Ă€ven att köra lite hamburgare och indiskinspirerad pizza. Och shishkebab â det hittar man inte sĂ„ ofta pĂ„ buffĂ© annars, sĂ€ger han.