Seniorer står redo för uppdrag i Strängnäs

Nu har det första företaget som erbjuder senior arbetskraft etablerat sig på plats i Strängnäs. "Man blir lite som en arbetsförmedling", säger Magnus Sjögren på 55plus.

Magnus Sjögren är ny franchisetagare för 55plus och har lokal i Gula rosornas företagsby.

Magnus Sjögren är ny franchisetagare för 55plus och har lokal i Gula rosornas företagsby.

Foto: Sofie Axelzon

Strängnäs2024-07-09 16:04

Nyheten i korthet

  • Det första företaget som erbjuder senior arbetskraft, 55plus, har etablerat sig i Strängnäs, med Magnus Sjögren som franchisetagare.
  • Sjögren är i processen att rekrytera arbetskraft till de uppdrag han får in och siktar på att ha omkring 20 anställda.
  • 55plus kan erbjuda en rad tjänster till företag och privatpersoner, förutsatt att de har rätt kompetens inom sin personalpool. De flesta anställda kommer att vara över 55 år.

Magnus Sjögren har nyligen blivit franchisetagare för 55plus för området Strängnäs kommun och håller som bäst på att rekrytera arbetskraft till de uppdrag han får in. 

– Jag har sju medarbetare nu, men vill komma upp i ungefär tjugo, säger Magnus Sjögren som själv är just 55 år och har många år som entreprenör och företagare inom byggbranschen bakom sig. Han har också drivit upp fyra caféer och har ett förflutet inom musikbranschen, där han till viss del är kvar. 

undefined
Det är fullt upp för Magnus Sjögren som just nu både bygger hönshus åt kund och anställer personal.

Just denna dag har hans nya verksamhet bland annat i uppdrag att byta kantplankor på en kolonilott. Själv bygger han ett hönshus, men så snart det uppdraget är färdigt blir det kontorsarbete för företagaren. 

– Ja, jag ska ju jobba för att få in uppdrag och matcha dem med rätt person. Jag kommer att gå ut till företag och presentera oss och berätta vad vi kan hjälpa till med. 

undefined
Magnus Sjögren är ny franchisetagare för 55plus och har lokal i Gula rosornas företagsby.

Om bara kompetensen finns inom poolen av anställda kan 55plus göra det mesta. Och de kan stötta såväl företag som privatpersoner i vardagen, med olika tjänster. Det är inget krav att alla anställda är över 55, men enligt Magnus Sjögren kommer majoriteten att vara det.

– Det är bra för alla. De jobbar när de vill, kan och orkar och kunderna får därmed ut någon som är engagerad och vill lösa uppdraget. Dessutom har de erfarenhet från ett helt yrkesliv. 

Magnus Sjögren har mycket stöttning från huvudkontoret för 55plus, som funnits sedan 2009 och som nu har franchisetagare på ett fyrtiotal ställen i landet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!