Vad är roligt? Vad fungerar? Passar delarna ihop med varandra? Teaterföreningen Strengnäs arbis medlemmar var inte helt eniga när tidningen gjorde ett besök under lördagens repetition.
– Det är som vanligt. Det är många bitar som ska falla på plats, säger Peter Lövegard som är producent för revyn sedan 2008.
Föreställningen har repats i en månad, ungefär. Peter Lövegards praktiska arbete med 2015 års revy har dock pågått sedan mars månad. Den stormiga riksdagshösten med val, budgetkris, regeringskris och ett stundande extraval har försenat processen något. I takt med de politiska vändningarna har materialet fått skrivas om. Skämtsamt säger Peter Lövegard att det känns som att politikerna motarbetar Strängnäsrevyn.
– De kan ju inte bestämma sig. Det finns flera delar som vi fortfarande inte vet hur vi ska göra med. Kommer det vi har med nu vara aktuellt på nyårsafton?
Strängnäspolitiken har så klart letat sig in i föreställningen, men Peter Lövegard säger att det är svårt att skriva lokalt. Han uppskattar att mellan 30 och 50 procent av materialet handlar om Strängnäs.
– Det är ett långt steg från att politikerna säger något kul till att det blir kul på scenen.
Revyn som genre har sina anor från mitten av 1800-talet och Sverige har en av världens starkaste revytraditioner. Den humoristiska satiren är karaktäristisk, aktuella ämnen behandlas i en blandning av musik, dans och sketcher. Peter Lövegard säger att många har fördomar om att revy bara är buskis. Han tycker att Strängnäsrevyn står för en mer modern form av revy.
– Det viktigaste är texten, att det kommer fram att man försöker vara samhällskritisk och inte bara göra sig lustig över roliga figurer, säger han.