Nya beskedet – om anrika restauranglokalen

Den anrika restauranglokalen står fortfarande tom.
Förhoppningen var att skriva kontrakt med en intressent – och öppna under vintern.
– När det väl skulle skrivas kontrakt hoppade han av, säger fastighetsägaren.

I dagsläget finns det tre intressenter för den anrika lokalen på Storgatan.

I dagsläget finns det tre intressenter för den anrika lokalen på Storgatan.

Foto: Oscar Stomberg

Strängnäs2025-02-01 06:02

Nyheten i korthet

  • Den historiska restauranglokalen där Brasserie Oskar Erikson tidigare låg står fortfarande tom, trots förhoppningar om att skriva kontrakt med en intressent och öppna under vintern.
  • Fastighetsägaren, Nancy Marjasin, avslöjar att det finns intresse från en filial till en restaurangkedja, samt två andra intressenter, en som vill driva en restaurang och en annan som vill driva både restaurang och nattklubb.
  • Marjasin hoppas att ett kontrakt kan skrivas så snart som möjligt, men tidsplanen för de två andra intressenterna är oklar.

I våras fick restaurangen nya ägare. Men kort därefter bommade de igen.

Sedan dess har lokalen där gamla Brasserie Oskar Erikson huserade stått tom – och turerna har varit många.

I september berättade Nancy Marjasin på Mälarförvaltning, som äger fastigheten, att det fanns en intressent som tittade på ett potentiellt kontrakt. Förhoppningen var att de skulle kunna öppna redan nu under vintern. 

– Det är en så otroligt vacker lokal också. Vi får hoppas att han inte gör om för mycket ifall han tar över den. Den förra lovade stort och brett att det skulle se likadant ut som det gjort innan, men han målade om och bytte ut mycket, sa hon till tidningen då.

Så blir det inte.

– Då när det väl skulle skrivas kontrakt hoppade han av, säger Nancy Marjasin.

Sedan tidigare har det funnits ett intresse från en filial till en restaurangkedja att öppna i lokalen. Där finns det fortfarande ett intresse.

Utan att avslöja för mycket berättar Nancy Marjasin att den kedja som är aktuell finns i flera städer i Sverige – och i andra länder.

– Det är samma (som tidigare). Det är bara det att de haft olika personer som ska driva kedjan, men nu har jag nästan tröttnat lite på dem. Så nu i dagarna ska jag visa lokalen för några andra, säger hon.

Utöver restaurangkedjan finns det två andra intressenter just nu. En som vill bedriva restaurang – och en som vill bedriva både restaurang och nattklubb.

Förhoppningen från Nancy Marjasin är att det ska kunna bli klart så snart som möjligt. Om det blir aktuellt att skriva på kontraktet för den restaurangkedja som är intresserad kan det ta runt åtta veckor innan allt är igång.

– Jag trodde kedjan var helt färdig – och att det skulle skrivas kontrakt den här veckan – men sen kom det nya saker emellan, säger hon och fortsätter:

– Nu hoppas jag bara på att någon ska ta det.

För de andra två intressenterna är tidsplanen oklar – om någon av de bestämmer sig för att ta det.

– Det är några som har tittat, men det har inte hänt så mycket. Tyvärr. Man får sitta lugnt och vänta, säger Nancy Marjasin.               

Karta: Brasserie Oskar Erikson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!