Nygammal glassbar med två plan – ägaren: "Spännande"

Glass med älg-, lax- och leversmak är tre favoriter hos glassbaren Glass!!! i Västerviken. Åtminstone när det kommer till de fyrbenta kunderna. Nu växer glassutbudet för Strängnäsborna i och med att verksamheten utökar sin lokal.

Glassbaren ska bestå av två våningar. Det övre planet kommer användas som kontor och lagerutrymme. Glassen kommer serveras på nedre plan. Det berättar ägaren Rasmus Johansson.

Glassbaren ska bestå av två våningar. Det övre planet kommer användas som kontor och lagerutrymme. Glassen kommer serveras på nedre plan. Det berättar ägaren Rasmus Johansson.

Foto: Fanny Lindblad

Strängnäs2022-02-15 06:43

Nu har den blå byggnaden från 2007 rivits och grunden till den nya glasskiosken gjutits. Även stommen till första planet är färdigbyggd.

Byggandet av den andra våningen påbörjas under veckan.

– Det känns spännande, roligt och lite grann som en nytändning på ett sätt. Det är bara positiva känslor, säger Rasmus Johansson ägare av glassbaren Glass!!! i Strängnäs.

Det var i tidig höst förra året som företaget började beställa maskiner, material, inredning och själva bygget som görs av Ellfolk bygg.

– Den gamla kändes något underdimensionerad mot slutet, det var en logistisk mardröm att tillhandahålla varor, säger Rasmus Johansson som har varit ägare sedan starten 2007.

– Trots allt så är det ett par kunder om dagen under sommaren att försörja med glass, säger ägaren ironiskt.

undefined
Till vänster syns glassbaren som många känner igen den. Till höger syns det pågående arbetet. Totalt kommer cirka 20 timanställda jobba i den nya glassbaren som öppnar till sommaren.

År 2019 avslutades samarbetet med Slagsta glass och redan för fem år sedan hade företaget bytt namn till Glass!!!.

Lokalen kommer vara på cirka 60 kvadratmeter, vilket är fem gånger så mycket som den gamla.

Verksamheten har tidigare förvarat sina produkter i två olika lagerlokaler i Strängnäs, förutom i själva glasskiosken. När byggnationen är klar är tanken att allting ska få plats på samma ställe.

– En annan fördel är förstås att det skulle kunna fungera att tillhandahålla en större meny med flera olika glassupplägg, säger Rasmus Johansson och fortsätter:

– Problemet är att oftast blir gästerna mer besvikna om vi har tagit bort något favoritupplägg som de gillar, än de blir glada för nyheterna. Därför har vi inte utökat eller ändrat så mycket ifrån år till år. Men nu så finns det alltså utrymme för eventuell utökning.

Rasmus Johansson vill inte avslöja hur många fler sorter som kommer att erbjudas, men själva menyn på glassuppläggen kommer bli "väsentligt större".

Han försäkrar även att det fortsatt kommer finnas alternativ för alla. Så som glutenfritt, veganskt och laktosfritt. Även bästsäljaren – glass med älgsmak – kvarstår. Det är alltså bästsäljaren för de fyrbenta.

undefined
Hundglass hjälper hunden att klara av sommarens hetta.

– Allt annat än glass är förstås helt otänkbart att sälja, säger Rasmus Johansson med glimten i ögat.

Enligt tidsschemat ska kiosken stå redo innan det är dags att öppna för säsongen. Öppningsdatum beror på väder och vind.

– Referenspunkten är alltid tredje helgen i april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!