– Det blir rejält fokus på luncher och husmanskost. Vi kan preliminärt starta måndagen den 18 november. I så fall med rätter som gulaschgryta och lax i buffén, säger Benny Åkesson.
Han har arbetat i restaurangbranschen i tre decennier.
– Jag började som 16-åring. På gymnasiet gick jag hotell- och restaurang. Men då jobbade jag mycket vid sidan om skolan, berättar köksmästaren.
Bland annat via Karlberg, Skokloster och Gripsholmsskolan har han nu hittat sitt nya projekt.
– Det var lite på gång redan inför den här säsongen. Jag hade ett snack med min kollega Kjell Pettersson om att göra det här ihop. Fast andra saker kom emellan för oss båda, berättar Benny Åkesson.
En krog med namnet Bennys bodega är något Benny Åkesson funderat på länge.
– Faktiskt, det är något jag drömt om sedan ungdomsåren att få starta.
Ingela – ja, hon heter också Åkesson nu – blir hans kompanjon i stället för Kjell Pettersson.
– Vi driver familjehem, och det är nästan ett heltidsjobb. Men jag ska vara här så mycket jag kan. Benny, däremot, lär väl vara på plats vid sju varje morgon och åka hem framåt fem när disken är klar, förklarar Ingela Åkesson.
Liksom nyblivna maken kommer hon närmast från Gripsholmsskolan.
– Det var där vi träffades, jag arbetade som förskollärare, säger Ingela Åkesson.
Båda är mycket sportintresserade men golf har de aldrig fastnat för.
– Jag kan inte ett smack om golf och vi hinner nog tyvärr inte lära oss spela heller. Det verkar vara ett härligt sätt att få frisk luft på, säger Ingela Åkesson som föredrar handboll och ridsport.
Maken har ett förflutet som hockey- och fotbollsspelare.
– Vi brinner för både idrott och mat, lovar han och får medhåll av hustrun.
Till en början blir det full satsning på luncher och skulle det gå lite halvknackigt räknar paret med att kunna ta igen vissa eventuella magra månader under högsäsongen.
– I sommar ska vi bland annat satsa på grillkvällar.
Eventuellt kommer paret Åkesson att även att ha julbord här redan i år.
– Inte omöjligt att vi avsätter vissa dagar till det.
Sedan 2019 har Strängnäs GK saknat en extern restauratör.
Klubbchefen Per Magnusson ser positivt på lösningen:
– Det är det har vi velat ha en längre tid. Men det fungerade även bra med Maxime och Jonathan som vi haft anställda i år. Jag har förstått att Bennys och Ingelas fokus ligger på husmanskost. Viktigast för oss är kunna erbjuda bra luncher under golfsäsongen. I övrigt har de fria händer.