Odlingsguru gästar Multeum

På onsdagen berättar grönsaksodlaren Jan Andersson om hur växter, som vanligtvis slängs i komposten, kan användas till nya middagsupplevelser.

Strängnäs2015-03-10 15:24

Jan Andersson har haft jordiga fingrar sedan han växte upp på en bondgård i Värmland. Genom hela livet har odling, grönsaker och växter präglat tillvaron. I dag bedriver han Malmköpings gourmetgrönt. Klockan 19 står han på Multeums scen.

Vad ska du prata om?

– Jag kommer att ha med mig en vildsallad som jag plockat för ett par dagar sedan. Jag kommer att berätta en hel del om tomatodlingar, traditionsenliga växter och några av de ovanligare grönsakerna som jag odlar. Jag kan även se en trend med att allt fler barnfamiljer blir mer medvetna när de väljer närodlade grönsaker, som inte är besprutade.

Kan du ge några bra grönsakstips?

– En hel del av det ogräs vi rensar bort, kan vi lägga på tallriken i stället för i komposten. Det som vi stoppar i magen ska helst inte vara besprutat, säger Jan Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om